Blogg

Nu kör vi….

Då har det blivit dags att dra igång den här bloggen/vloggen, jag har ju i år fått den stora äran att vara ambassadör åt Vätternrundan och dess arrangemang. Det ska bli fantastisk kul att vara en del av detta i en tid då motionsidrott är större än någonsin.

Vem är då jag? Jag heter Jocke Bernström, 36år från Motala. Jag är gift med Linda och vi har två fantastiska  barn ihop, Kalle 7år och Siri 10år. Vi bor i en  villa i Motala, hemmaplan för Vätternrundan och där jag bott i princip hela mitt liv. Jobbar heltid som projektledare. I unga år, närmare bestämt mellan 97-01, tävlade jag i cykel. Jag tävlade både på Mountainbike och Landsvägscykel. Som junior -99 var jag hyggligt framgångsrik och var med i landslaget i båda disciplinerna, några Sm och Nm medaljer blev det också. Men efter ett par år i elitklassen (då var det bara landsväg som gällde) med mycket tävlande både i Sverige och utomlands så vart jag så less på det att jag inte ville se en cykel ens. Jag rörde inte en cykel på 10år efter att jag slutade. Det var först efter en ryggoperation som resulterade i en så kallad droppfot. Jag skaffade mig en cykel igen för att rehaba min fot som inte riktigt ville göra som jag ville. Då märkte jag att cykel var ju faktiskt riktigt roligt igen och sedan dess har jag kört på mer eller mindre regelbundet och både foten och fysiken har blivit bättre.

Kämpar på MTB:n -98

Kämpar på MTB:n -98

 

MTB Vm i Åre -99

MTB Vm i Åre -99

jocke-vgp

Seger I Vättern GP på en Crescent -00

Och vad kan ni läsare förvänta er av detta?
Som ambassadör kommer jag givetvis att deltaga på allt utom Tjejvättern (har redan ångest för Vättern-GP 🙂 ). Ni kommer  få följa min cykling fram tills dess, jag kommer även köra lite andra lopp, mer om det senare. Förhoppningsvis kan jag inspirera och motivera andra som har liknande livssituation att det går att hinna med en del träning trots att det i bland kan kännas omöjligt. Jag har kört fyra ”rundor” i olika Sub-grupper vilket gett en del erfarenheter.

jocke-vr-14

Nöjd efter Vätternrundan -14

 

jocke-hv-15

Full fart på Halvvättern -15

 

Detta genomförs tillsammans med Vätternrundans samarbetspartners vilket innebär att det blir helt omöjligt att skylla på materialet i år… Känns grymt bra att få använda material från Crescent, Tec, Shimano, Craft, Thule, Stadium och Enervit. Och få professionell hjälp av Aktivitus.

På återhörande
Jocke


Partners som bidrar med information, produkter och annan hjälp till Vätternrundans ambassadörer är Aktivitus, Bianchi, Craft, Crescent, Enervit, Peppster, Shimano, Stadium och Thule.

Elitmotionärens vardag

//AMBASSADÖR HALVVÄTTERN (med flera) 2017// Pappan, maken, Motalasonen ... och elitmotionären, som återupptog cyklingen för ett par år sedan efter ett tioårigt uppehåll. Ska i sommar cykla tre lopp under cykelveckan – som minst. Det kan bli MTB-Vättern också. Tävlingscyklade fram till 20-årsåldern, men tog mig upp på cykeln igen som rehabträning efter en ryggoperation. Då fastnade jag åter för både träningsformen och sporten. Som ambassadör ska jag dels ge mina tips på hur man kan förbereda sig inför Vätternrundan, dels se hur man kan få ihop sin träning med vardagslivet.