Blogg

MTB Vättern

I onsdags kördes MTB Vättern för funktionärer, även de som jobbar under loppen får chansen att köra loppen och få sin medalj. Jag passade på att åka med för att få prova banan som innehåller en hel del partier som jag inte kört tidigare trots att jag är från stan. Passade på att ta ett ”snack” med Sven och Anna på Vätternrundan, ni får ursäkta ljudkvaliteten men Sven var som en ko på grönbete då han fått låna min Mjölner.

Jag och Vätternrundans arrangemangschef Sven Montelius efter målgång på funktionärs MTB Vättern

Jag och Vätternrundans arrangemangschef Sven Montelius efter målgång på funktionärs MTB Vättern.

Vätternrundan supportade med en mobil depå som åkte runt till olika platser på banan och bjöd på diverse godsaker. Apropå banan så är den mycket trevlig och innehåller det mesta. Asfalt, grusväg,skogsväg, motionsspår och stig. Banan är relativt snabb men har ändå några partier som är ganska utmanande. Man får se en hel del av Motala då banan går i princip ett var runt stan, höjdpunkten är under sista milen då man åker utmed Vättern, riktigt fint!

Den mobila depån som servade oss under rundan. Tillsammans med min hoj

Den mobila depån som servade oss under rundan. Tillsammans med min hoj.

Ska blir skoj som tusan att köra MTB Vättern för första gången. Har fortfarande lite skavanker efter kraschen på Lidingö men det går åt rätt håll så snart ska man nog vara 100% igen hoppas jag.
Ska försöka filma hela MTB Vättern banan och lägga ut så ni som kommer och kör kan få en uppfattning om den innan ni kommer till Motala.


Partners som bidrar med information, produkter och annan hjälp till Vätternrundans ambassadörer är Aktivitus, Bianchi, Craft, Crescent, Enervit, Peppster, Shimano, Stadium, Thule och Oakley.

 

Elitmotionärens vardag

//AMBASSADÖR HALVVÄTTERN (med flera) 2017// Pappan, maken, Motalasonen ... och elitmotionären, som återupptog cyklingen för ett par år sedan efter ett tioårigt uppehåll. Ska i sommar cykla tre lopp under cykelveckan – som minst. Det kan bli MTB-Vättern också. Tävlingscyklade fram till 20-årsåldern, men tog mig upp på cykeln igen som rehabträning efter en ryggoperation. Då fastnade jag åter för både träningsformen och sporten. Som ambassadör ska jag dels ge mina tips på hur man kan förbereda sig inför Vätternrundan, dels se hur man kan få ihop sin träning med vardagslivet.