Här är Crafts Vätternrundankollektion 2023. Här är Crafts Vätternrundankollektion 2023 som lanseras den 11 maj.
Precis som i fjol har kollektionen en koppling till Vättern och miljön runt loppen. I år bygger den på sjöns böljor och djup tillsammans med en uppdaterad siluett. Precis som i fjol har kollektionen en koppling till Vättern och miljön runt loppen. I år bygger den på sjöns böljor och djup tillsammans med en uppdaterad siluett.
Cykeltröjorna i årets Vätternrundankollektion, herr till vänster och dam till höger. Cykeltröjorna i årets Vätternrundankollektion, herr till vänster och dam till höger.
Här är bib-shortsen i årets Vätternrundankollektion, herr till vänster och dam till höger. Här är bib-shortsen i årets Vätternrundankollektion, herr till vänster och dam till höger.
Buff, armvärmare och keps i årets Vätternrundankollektion. Buff, armvärmare och keps i årets Vätternrundankollektion.
Artikel

Här är årets Vätternrundankollektion: ”Skapar perfekta förutsättningar”

2023-05-11

Med ungefär en månad kvar till årets stora svenska cykelhändelse lanseras Crafts  Vätternrundankollektion 2023. Ett sortiment som ska föra tankarna till såväl Vätterns böljor och djup som de kringliggande landskapens paljetter.
    – Vi har uppdaterat designen, samtidigt som formspråket fortfarande går att kombinera med tidigare års kläder, säger Daniel Ekelund, designer på Craft.

Den årliga klädkollektionen har under de senaste åren blivit populära minnesprylar för cyklisterna under Cykelveckan. Precis som tidigare har Craft och Vätternrundan arbetat fram kollektionen tillsammans, som liksom fjolårets har koppling till miljön kring loppen.
    – Den bygger vidare på Vätterns böljor och djup, men har kompletterats med en uppdaterad siluett. Vi har exempelvis ritat om ordbilden på tröjans framsida som nu har en progressiv, böljande form. Vi har även justerat kulörpaletten utifrån Vätterns kringliggande landskap, där alla har rött i sina respektive landskapssymboler, säger Daniel Ekelund.

”Blir minst lika populär som tidigare års”

Kollektionen har också ett gult inslag för att knyta an till En Svensk Klassiker, liksom ett blått från Vätternrundans grundidentitet. För att öka säkerheten har ärmarna kontrastmarkeringar för att de ska synas bättre i trafiken. Det är inte minst viktigt under Vätternrundan, som för de flesta innebär en hel del cykling i mörker.
    Förutom tröjan ingår även cykelbyxor, strumpor, armvärmare och keps i kollektionen.
    – Jag tror att den kommer att bli minst lika populär som tidigare års kollektioner, bland annat tack vare det fina detaljarbetet. Från färgsättningen och de handritande bokstäverna till de små grafiska elementen som symboliserar våra nio depåer runt Vättern, säger Andreas Andersson, kommunikationsansvarig på Vätternrundan.

Text: Pierre Henriksson

Vätternrundans klädkollektion 2023

I kollektionen ingår cykeltröja, cykelbyxor, strumpor, armvärmare och keps. Inför Vätternrundan går de enklast att köpa via Stadium.se.  Cykelveckan finns de självklart även i Stadiumtältet på plats i Motala.

Cykelveckan 2023 – då går loppen