Blogg

Med familjen på Lidingö

I fredags efter jobb och skola bar det i väg till Stockholm. Det var dax för årets första lopp, Lidingöloppet MTB. Hela familjen var anmäld, Kalle i P6-7, Siri i F10-11, Linda i 23km och jag i 63km. Vi kom upp till Lidingö på eftermiddagen för att hämta nummerlapparna och provköra barnens banor. Fina banor för ungarna, de tyckte dock Grönsta backen var lite jobbig. På kvällen vart det middag på restaurang och lite fredagsmys efter det.

Nummerlappar på. Barnen laddade för race.

Nummerlappar på. Barnen laddade för race.

Upp i ottan på lördagsmorgonen, Kalle startade redan kl 08.00. Han var laddad men lite nervös. Efter 3,5km körda så kom Kalle in på Lidingövallen som 2a, en kanonstart på säsongen!
08.50 var det så dags för Siri. Hon stod i första startled och vart intervjuad innan start. De skulle köra ett varv på 6km, efter en bra start körde Siri in på 3e plats. En kanondag för barnen med andra ord, och en stolt far förstås.

Nöjda ungar med varsin pokal efter att båda kommit på pallen.

Nöjda ungar med varsin pokal efter att båda kommit på pallen.

Strax efter 09.00 var det så dags för Linda, första loppet på mountainbike för hennes del. Hon gjorde ett bra lopp och tyckte det var riktigt kul. Bra uppladdning inför MTB-Vättern som hon också ska köra.

Linda på upploppet. Några slängkyssar hann hon med innan målgång :-)

Linda på upploppet. Några slängkyssar hann hon med innan målgång 🙂

12.00 var det min tur att ge mig i väg på årets första lopp. Stod i första startled så man kunde värma upp i lugn och ro utan att behöva lägga in cykeln en timma innan start.

Bra med i starten i alla fall.

Bra med i starten i alla fall.

Hade inga stora förhoppningar på att göra ett kanonlopp då jag visste att formen inte var på topp. Första loppet för året, man brukar behöva några fler för att få upp farten lite. Men något måste ju vara det första. När mastern släppte fältet efter ett par kilometer var det full gas, det var Team Allebike som ville sätta fart på loppet från början vilket de lyckades med. Redan efter 5km var mitt lopp över, tyvärr. Körde på en lite för stor sten på det första stökiga partiet efter ca 5km. Gick över styret och landade hårt bland en massa stenar. Slog mig ganska rejält och vart sittande några minuter.

Lite sviter efter vurpan.

Lite sviter efter vurpan.

Var först helt säker på att jag inte skulle kunna fortsätta då jag kände mig vimmelkantig och mörbultad. Men efter att suttit där i skogen en stund bestämde jag mig för att försöka rulla vidare. Det fungerade skapligt om än lite stelt så jag rullade igenom loppet för att få lite träning i alla fall. Det kommer fler lopp så det är bara bryta ihop och komma igen.

Fyra hojjar på kroken på väg hemåt. Tre nöjda och en missnöjd.

Fyra hojjar på kroken på väg hemåt. Tre nöjda och en missnöjd.

Kommande vecka är det träningstävling i Tranås och provkörning av MTB-Vättern banan med Vätternrundan-gänget. Hoppas knät fungerar som det ska efter kraschen så man kan börja jobba lite på farten.


Partners som bidrar med information, produkter och annan hjälp till Vätternrundans ambassadörer är Aktivitus, Bianchi, Craft, Crescent, Enervit, Peppster, Shimano, Stadium, Thule och Oakley.

 

Elitmotionärens vardag

//AMBASSADÖR HALVVÄTTERN (med flera) 2017// Pappan, maken, Motalasonen ... och elitmotionären, som återupptog cyklingen för ett par år sedan efter ett tioårigt uppehåll. Ska i sommar cykla tre lopp under cykelveckan – som minst. Det kan bli MTB-Vättern också. Tävlingscyklade fram till 20-årsåldern, men tog mig upp på cykeln igen som rehabträning efter en ryggoperation. Då fastnade jag åter för både träningsformen och sporten. Som ambassadör ska jag dels ge mina tips på hur man kan förbereda sig inför Vätternrundan, dels se hur man kan få ihop sin träning med vardagslivet.