Blogg

OS-trupp

I dagarna blev det officiellt vilka paracyklister som får äran att representera Sverige under OS i Rio senare i höst. Cykel erhöll fyra kvotplatser från UCI där Anders Bäckman (handcykel) varit förhandsuttagen, men i dagarna  blev det alltså klart att han får sällskap av Rickard Nilsson (trike), Peter Malmberg (handcykel) och Jessika Enfot (handcykel).

OS i Rio blir det femtonde paralympiska sommarspelet, där cykel funnits med på programmet sedan -84. Idag tävlas det både i velodrom och på landsväg och Sverige kommer alltså att representera landvägsklasserna MT1 (trike) och MH2, MH4, WH5 (handcykel).

Landslagscyklisterna har under våren kört Europacup i Köln och världscup i Oostende med mycket goda resultat från alla och där Rickard Nilsson tog hem silvermedalj i både tempo och linje i Oostende.  På hemmaplan väntar närmast Kringeltempot i Södertälje i helgen.

untitled

Rickard Nilsson, Jessika Enfot, Henrik Marvig, Anders Bäckman och Peter Malmberg på plats i Oostende.

 

Paracykelbloggen

Precis som namnet antyder handlar den här bloggen om Paracykling. Jag som driver den arbetar för tillfället inom projekt Paracykelakademin - ett projekt riktat till barn och ungdomar inom paracykel. Jag är också engagerad som ledare för paracykellandslaget och verkar som tränare för företaget Toppfysik.