Blogg

Slutliga förberedelser & Ren-möten!

Sista förberedelserna kvar, på lördag smäller det! Då ställer jag och CK SubXX upp med ett starkt lag, redo att göra ett säkert, snabbt och snyggt lopp!

4 dagar kvar

Jag fattar knappt att det endast återstår 4 dagar. Alla månader av träning och fokus, vloggande och ambassadörande närmar sig slutprovet – Tjejvättern 2017! Jag är även anmäld till Halvvättern på söndag. När jag ändå är på plats kan jag se till att få bra träning i härlig miljö tillsammans med klubbkamraterna 🙂

Idag vilar jag från cyklingen, blir yoga och foamrolling för att skapa bästa förutsättningarna för kropp och själ inför helgen. Jag har nämnt det tidigare i ett inlägg, att tänkandet och inställningen till min förmåga är viktig för mig att ta hand om. För mig kommer det inte gratis att tro på min förmåga, jag är lite av en tvivlare till dess att jag säkerställt att jag kan!

Ljusnan i Ljusnedal

Mäktigt vid Ljusnan

Förberedelser

Hur säkerställer jag då att jag kan, vilka faktorer inverkar på min självbild och vilka fakta kan hjälpa mig att lita på min förmåga? För min del handlar det om;

  1. planering/struktur – att ha en plan jag litar på (inte bara en plan, utan en klok sådan!) och kan följa – att den funkar i min vardag.
  2. arbetsinsats – att göra det jag åtagit mig för att jag vet att det leder dit jag vill. Detta skapar tillit till processen och till mig själv.
  3. uppföljning – att själv eller tillsammans med coach/tränare (i detta fallet Aktivitus) göra tester och utvärdera förändringarna mellan tillfällena. Att få svart på vitt att den fysiska förmågan förbättrats styrker att planen är korrekt och stärker självförtroendet i cyklingen.
  4. ”Lull-lull” – att göra de extra insatserna kring själva cyklingen som bidrar till starka insatser på cykeln. Exempelvis; äta bra, sova det jag behöver, rörlighetsträna, ta massage, meditera (för tillgång till återhämtning och mental styrka) och sist och störst – att trivas med min livssituation generellt!

Punkt nummer 4 borde egentligen stå först, den är avgörande för att den fysiska träningen faller på plats. Att veta att jag gjort alla insatser jag kan för att nå det mål jag önskar skapar nöjdhet och en trygghet när det är dags att leverera.

Det var ett litet instick i mina tankar kring förberedelser, utförande och att må bra 🙂

Förberedelser med Enervit

Förberedelser med Enervit

Det är resan som är mödan värd

Onsdag och torsdag denna vecka kör jag de sista passen inför loppet. Imorgon blir en längre genomkörare med inslag av intervaller och på torsdagen en mysig liten runda för att ”rulla igenom” benen.

Ser fram emot att sitta i bilen på vägen söderut och lyssna på bra musik, fundera igenom loppet och bara njuta av att vara på väg! Fredag kväll är det träff med klubbkompisarna och strategi kring utförandet av loppet – spännande!

 

Njuter av resan

Njuter av resan!

Karin Boyes dikt ”I rörelse” sätter för mig ord på hur det är att leva och utmana sig. Så jag delar med mig av hennes träffande ord;

Den mätta dagen, den är aldrig störst.
Den bästa dagen är en dag av törst.

Nog finns det mål och mening i vår färd -
men det är vägen, som är mödan värd.

Det bästa målet är en nattlång rast,
där elden tänds och brödet bryts i hast.

På ställen, där man sover blott en gång,
blir sömnen trygg och drömmen full av sång.

Bryt upp, bryt upp! Den nya dagen gryr.
Oändligt är vårt stora äventyr.

Live-sändning & tält-häng!

Vill du följa mig sista dagarna fram till start så delar jag med mig av det senaste på instagram under användarnamnet Starkast. Sedan ska du såklart följa Vatternrundans på instagram. Och du, kom ihåg att kolla in live-sändningarna på loppen! Dom ser du på Vätternrundan.se och Cykla.se

Extra kul är att jag också kommer att vara på plats i Motala för det långa loppet – Vätternrundan! Då står jag i ESK-tältet om du vill komma förbi och prata lite 🙂 Det blir en kanon-bra avslutning på cykelveckan, att heja fram alla 30-milare och insupa ännu mer av cykel-atmosfären.

Fullt fokus sista dagarna nu, så ses vi till helgen!


Partners som bidrar med information, produkter och annan hjälp till Vätternrundans ambassadörer är Aktivitus, Bianchi, Craft, Crescent, Enervit, Peppster, Shimano, Stadium, Thule och Oakley.

Stark i Funäsfjällen

//AMBASSADÖR TJEJVÄTTERN 2017// Den personliga tränaren och deltidsbrandmannen som gärna ger tips om träning och hälsa, som varvar cykling med yoga, tyngdlyftning med poesi. Bor tillsammans med min sambo Christian och katten Doris i vacker fjällmiljö i Funäsdalen. Under min ambassadörstid kommer ni få följa mig i min helhjärtade satsning mot en riktigt snabb Tjejvättern. Jag kommer ta mig an utmaningen tillsammans med CK SubXX och i cykelkalendern 2017 finns sedan tidigare träningsläger och starter i andra lopp inplanerade.