Blogg

LVG-tur till Norge

Tillbaka i träning fullt ut efter sjukan och i helgen skrapade jag ihop ett gäng mil! Passade på att filma några utvalda platser på min LVG-tur – lite sightseeing för dig!

Depå i Brekken

En sengångare (trötta ögon, haha!) tar depå-stopp

Cykla i Funäsfjällen

8,3 mil i lördags tog mig till Brekken i Norge och hem igen. 11 grader ”varmt” och mulet – precis som det ska vara i Härjedalen i maj 🙂 Men vackert är det, på böljande vägar som utmanar med sina höjdmeter cyklar jag inramad av fjällvidder i skiftande nyanser av blått och grått. Den syre-rika luften tar jag för givet nu men påminns om skillnaden på luft och luft när jag befinner mig i en större stad.

Cyklade dock för hårt, lätt hänt när man längtar hem till mat, värme och Girot, hahaha! Så mosigheten efteråt höll mig i soffan många timmar och dagen efter var benen som stelnat tuggummi – 0 spänstighet där!

Blev rörlighets- och styrketräning i trädgården på söndagen – viktiga komplement till cyklingen.

Träning i trädgår'n

Dancers bridge i gräset

Genrep – Vänern runt

3 dagar till Vänern runt, ett lopp som jag gör ihop med CK Sub XX för att svetsa samman oss inför den stora utmaningen – en riktigt snabb Tjejvättern 2017! Jag har fått benen knådade av bästa massören Ida Klockervold och kört mitt sista pass nu inför helgen.

Bilen rullar hemifrån på torsdag morgon och natten spenderas på hotell innan start på fredag morgon. Med mig har jag luftmadrass och sovsäck, handduk och tandborste och så alla cykel-grejor förstås. Nätterna under loppet tillbringas i sovsalar – alla cyklister i jämna rader under ett tak. Laddar med stora hörlurar och öronproppar, det finns säkert en och annan snarkare i gänget 😉

På vägen hem efter loppet tar jag en natt hos fina vänner utanför Örebro, gissa om dom ofta får besök i cykelsäsongen! Betyder mycket att få en bra natts sömn efter tuffa cykeldagar så att jag kan köra hem säkert dagen därpå.

Närmar sig upplopp

19 dagar kvar, det är allt. Plötsligt har tiden gått fort, alla pass på trainern ligger bakom mig och mängden blogg-inlägg vittnar om månader av uppladdning och förberedelser. Jag har haft och har så jäkla kul med allt detta! Och om bara 19 dagar får jag testa vart allt arbete tagit mig!

Schema inför Tjejvättern

Schema av Aktivitus i Peppster, 19 dagar kvar.

Förresten du, du missar väl inte att tävla om en Bianchi-cykel! Klicka på länken som kommer du till tävlingssidan.

Sista rycket nu, lycka till!


Partners som bidrar med information, produkter och annan hjälp till Vätternrundans ambassadörer är Aktivitus, Bianchi, Craft, Crescent, Enervit, Peppster, Shimano, Stadium, Thule och Oakley.

Stark i Funäsfjällen

//AMBASSADÖR TJEJVÄTTERN 2017// Den personliga tränaren och deltidsbrandmannen som gärna ger tips om träning och hälsa, som varvar cykling med yoga, tyngdlyftning med poesi. Bor tillsammans med min sambo Christian och katten Doris i vacker fjällmiljö i Funäsdalen. Under min ambassadörstid kommer ni få följa mig i min helhjärtade satsning mot en riktigt snabb Tjejvättern. Jag kommer ta mig an utmaningen tillsammans med CK SubXX och i cykelkalendern 2017 finns sedan tidigare träningsläger och starter i andra lopp inplanerade.