Blogg

Kärleken till en cykel

Idag vaknade jag långt innan tuppen och smög ut till min nya skönhet i rummet intill. Där stod hon mattsvart och nätt i morgonljuset, min Bianchi Oltre XR1:a!

img_9988

Jag har aldrig varit något Bianchi-fan, så ärlig måste jag vara. När jag drog igång med landsvägscykel, såg man Celeste-färgade Bianchis överallt. Jag visste förstås inte att färgen hette Celeste, mint-grön var nog mitt ordval. För att det var cykeln många pratade om (och p.g.a. en alldeles för mjuk färg) blev den alltför mainstream för mig och jag ville ju vara unik!

Närkontakt med Bianchi

2015 deltog jag i Ride of Hope och träffade Nicholas, ett Bianchi-fan och en kille som gärna delade med sig av sin cykelkunskap. Det var kul att ta del av hans passion för cyklingen i allmänhet och Bianchi i synnerhet. Och förra våren drog vi på en cykelresa till Italien med ett svenskt gäng. Jag hyrde cykel och självklart var det en Bianchi jag fick – passione celeste! Min tidigare tveksamma inställning till den lilla italienaren ersattes av beundran och lycka. Vi klättrade uppför kilometervis av vindlande vägar och susade utför i serpentiner och jag bara njöt. Det gick så lätt!

img_9951

Så nu står ett italienskt hantverk i karbon hemma hos mig och om bara 3 veckor åker vi ambassadörer till Mallorca med Vätternrundan. Då får jag chansen att känna på hennes köregenskaper också – spännande! Min Argon18 från 2009 får kliva lite åt sidan nu men kärleken till den är fortfarande djup och stark – för alla tuffa och vackra mil vi delat. Bandet man har till sin racer är speciellt, det vet du som också nöter asfalt 🙂

På väg med RoH

På vägen med Argonen

Thule Time

Har monterat takräcke och cykelställ från Thule på bilen, himlarns vad bra det blev! Thule säger “Bring your life” och jag kan nu säga “Bring my Bianchi”!

img_9962

När du läser detta sitter jag som bäst och matar av ett 4-timmars pass på trainern, huvva!

Ciao!


Partners som bidrar med information, produkter och annan hjälp till Vätternrundans ambassadörer är Aktivitus, Bianchi, Craft, Crescent, Enervit, Peppster, Shimano, Stadium och Thule.

Stark i Funäsfjällen

//AMBASSADÖR TJEJVÄTTERN 2017// Den personliga tränaren och deltidsbrandmannen som gärna ger tips om träning och hälsa, som varvar cykling med yoga, tyngdlyftning med poesi. Bor tillsammans med min sambo Christian och katten Doris i vacker fjällmiljö i Funäsdalen. Under min ambassadörstid kommer ni få följa mig i min helhjärtade satsning mot en riktigt snabb Tjejvättern. Jag kommer ta mig an utmaningen tillsammans med CK SubXX och i cykelkalendern 2017 finns sedan tidigare träningsläger och starter i andra lopp inplanerade.