Att cykla långa lopp är påfrestande för kroppen. Då kan det vara skönt att bli ompysslad. Nu söker Vätternrundan fler massörer till sina lopp.
Carina Axén, som är massageansvarig under Vätternrrundan, rekommenderar verkligen att söka till att bli massör under loppen. Årets bästa helg, menar hon.
Artikel

Vätternrundan söker fler massörer: ”Årets bästa helg”

2019-12-05

Spända axlar, kramp, stelhet … Att cykla 30 mil är påfrestande för kroppen. Därför erbjuder Vätternrundan kostnadsfri massage såväl under loppet som efter målgången. Nu söker organisationen efter fler massörer.
    – Det är årets bästa helg. Man utvecklas, får inspiration och träffar så många tacksamma och trevliga cyklister, säger massageansvariga Carina Axén.

Carina Axén vet vad hon talar om. Hon har masserat cyklister under världens största cykelmotionslopp i över 20 års tid. Och hon har aldrig tvekat på att komma tillbaka varje år.
    – Det är verkligen jätteroligt. En folkfest för alla, säger hon.

I nio depåer längs banan och på tre ställen efter loppet finns mellan två och tio massörer för att göra livet och framför allt prestationen lättare för alla Vätternrundancyklister. Där finns möjlighet att bli ompysslad och få massage vid behov.
    – Det märks hur uppskattat det är av cyklisterna. Även om de är trötta och har ont, så är de glada och positiva för att få de här minuterna, säger Carina.

Nu söker Vätternrundan fler massörer till loppet. För att kunna bli antagen behöver man ha en massageutbildning i ryggen och vara medlem i ett förbund, alternativt att man är under utbildning.
    – Att vara med under Vätternrundan är i sig en vidareutbildning. Man utvecklas enormt och får ny inspiration och nya intryck från andra massörer. Dessutom är det ett annorlunda sätt att jobba på. Här står du inte själv på en praktik och jobbar med en person i 30 minuter eller en timma, utan du får ta snabba beslut och plocka fram hela din yrkesskicklighet på fem–sju minuter, säger Carina Axén och fortsätter:
    – Det finns vissa som åker uppemot 60 mil varje år för att få vara med och massera. Då måste det vara något speciellt. Jag skulle verkligen rekommendera att man åtminstone testar en gång för att se hur kul vi har det.

Text: Pierre Henriksson
Foto: Sportograf, Privat


Vill du massera under Vätternrundan?

Kontakta massage@vatternrundan.se eller ansök här.

Du måste antingen ha gått en massageutbildning och vara medlem i något förbund, alternativt vara elev på en av Branschrådet Svensk Massages godkända utbildningar.