Team Mellanmjölk i startfållan i Motala. En favoritstund för Göran Demnert.
Från vänster, Lena, Göran och Tina. Gänget som ligger bakom Team Mellanmjölk.
Team Rynkeby ute och rullar.
Många och stora känslor när Göran gick i mål på Ironman 70.3 i tyska Rügen. Nästa år ska han tävla för femte gången.
Artikel

Team Mellanmjölk har hittat sitt favoritlopp

2019-10-30

Inte för fort och inte för långsamt. Så tänkte Göran Demnert och samlade ihop ett gäng för att cykla. Nästa sommar kör Team Mellanmjölk sin sjätte Halvvättern i följd.    

Det var tack vare Vätternrundan som Göran Demnert fick upp ögonen för cykling. Han blev utmanad att cykla de 30 milen sommaren 2014 och sedan dess är han fullkomligt biten.
   – I samband med det gick jag med i Fredrikshovs CK för att lära mig gruppcykling. Där träffade jag två tjejer, Tina Axenfalk och Lena Grundin. Vi hittade ingen träningsgrupp som höll det tempot vi ville, säger Göran.

Trion såg möjligheten att cykla tillsammans under eget namn. Namnet föll på Team Mellanmjölk och det skulle varken cyklas för fort eller för långsamt. Ett lagom tempo helt enkelt, med ett snitt mellan 28 och 30 kilometer i timmen, beroende på dagsformen. Första gemensamma loppet blev Roslagshösten, 2014.
   – Vi tyckte att det var så kul att vi ville cykla mer tillsammans. Vi anmälde oss till Halvvättern 2015, ett lopp som ingen av oss hade testat innan. Året därpå var vi tolv cyklister och så har det varit fram till i år.

 Varför satsar Team Mellanmjölk på just Halvvättern?
– Alla i laget tycker att det är så trevlig. Själv älskar jag loppet och framför allt är det stämningen som är så jäkla skön.
   – Den härligaste stunden för mig är att rulla in i startboxen och veta att jag har 15 mil framför mig. Det kanske låter galet, men för mig är det en riktigt fin känsla.

Tidigare drev han ett företag samtidigt som hans stora intressen segling och fotografering tog mycket tid. Men sedan Vätternrundan 2014 har cyklingen tagit över, fullt ut.
   – Det är otroligt. Jag skulle bara cykla Vätternrundan. Då var det som att åka till månen. Det finns väl ingen normalbegåvad människa som ger sig på det. Men sedan har blivit så mycket mer och jag har kört alla Halvvättern och samtliga Vätternrundan 300 km. Till det har det blivit fem Team Rynkeby-resor till Paris och flera andra motionslopp.

Numera är han dessutom träningsansvarig för Team Rynkeby Stockholm.
   – Det är som ett gift. Teamkänslan, när vi är 30–40 cyklister som skrattar, gråter och svettas tillsammans går inte att beskriva. Det sociala inom cykling är otroligt kul.

Text: Johan Fransson
Foto: Privat, Sportograf

Vill du göra Göran Demnert och Team Mellanmjölk sällskap på Halvvättern. Läs mer och anmäl dig på vatternrundan.se.


Göran Demnert

Ålder: 68 år.
Bor: Sollentuna.
Familj:
Fru och två vuxna barn.
Gör: ”Tränar 9–10 timmar i veckan, upp mot 15 under cykelsäsong. Under 2020 ska jag göra min femte Ironman 70.3. Jag borde räknas som heltidsproffs nu när jag inte arbetar längre.”
Favoritsegment på cykel: ”Medvind och en procents nedförslutning.”