I helgen flyttar Spin of hope in i det stora köpcentret Emporia i Malmö. Bakom arrangemanget ligger Team Rynkeby Malmö. I helgen flyttar Spin of hope in i det stora köpcentret Emporia i Malmö. Bakom arrangemanget ligger Team Rynkeby Malmö.
Robert Andersson, är med och arrangerar årets Spin of hope, är en Team Rynkeby-entusiast. Här ses han efter att ha gått Robert Andersson, är med och arrangerar årets Spin of hope, är en Team Rynkeby-entusiast. Här ses han efter att ha gått "i mål" i Paris förra sommaren.
Artikel

Arrangerar Spin of Hope i stora köpcentret

2023-03-24

I helgen är det dags för favorit i repris på köpcentret Emporia. Då ställer Team Rynkeby Malmö ut 60 spinningcyklar ovanför en av ingångarna, där det ska trampas för att samla in pengar till Barncancerfonden. Från lördag morgon till sent på kvällen.
    – Vi hoppas på lika stor succé som i fjol, säger Robert Andersson i Team Rynkeby.

Under de senaste åren har Spin of Hope intagit Emporia Shopping Center i Malmöstadsdelen Hyllie. Något som har fått stor genomslagskraft.
    – Tidigare har det framför allt varit gym som har arrangerat evenemanget. Men då är det ju bara de som cyklar själva som får ta del av festen. Därför har vi testat att vara på Emporia, och det har kommit så mycket folk. Det var jätteskoj och väldigt uppskattat, säger Robert Andersson.
    Därför var det ingen tvekan om att upprepa succén även i år.
   
– Varför ändra på något som fallit så bra på plats?

Är med och arrangerar för första gången

Kvällen innan eventet tömmer Team Rynkeby fyra gym tillhörande Fitness24Seven på de 60 spinningcyklar som kommer att pryda delar av Emporia under helgen. Utöver cyklingen kommer det också att arrangeras tävlingar och event på området.
    – Vi hoppas på lika mycket folk den här gången. Både de som cyklar och de som kommer för att heja på.

Robert Andersson deltar i Spin of Hope för sjätte gången. Men det är första gången han är med och arrangerar Barncancerfondens evenemang som samlar in pengar till såväl barncancerforskningen som stöd för drabbade barn och familjer.
    Precis som välgörenhetscykellaget Team Rynkeby gör året om. Robert har varit engagerad sedan 2017, då han cyklade från Prag till Varberg och genomförde Ride of Hope Europe.
    – Jag har alltid tyckt om att träna, så varför inte göra det i ett gott syfte. Jag har ingen relation till cancer på det sättet att jag har någon närstående som är eller har varit sjuk. Men de livsöden som man kommer i kontakt med och får uppleva genom det här berör oerhört mycket.

Team Rynkeby Malmö vill överträffa fjolårets insamling

Sedan starten 2014 har över 160 000 deltagare varit med och cyklat Spin of Hope. I år siktar Barncancerfonden på ett rekordantal spinningcyklister som cyklar samma event.
    – Det är väldigt fint att se allas engagemang och det här är något som ligger mig varmt om hjärtat. Vi hoppas på en riktigt bra dag, och att vi överträffar förra årets insamling som landade på 170 000 kronor, avslutar Robert Andersson.

Text: Pierre Henriksson
Foto: Team Rynkeby Malmö, Privat

Om Spin of Hope

För femtonde året i rad arrangeras Spin of Hope, eventet som engagerar spinningfantaster och företag i hela Sverige i kampen mot barncancer. I år trampas eventet i gång med målbilden att slå rekord i antal deltagare och engagemang som möjliggör forskning och stöd för barncancerdrabbade familjer.

Arrangörerna har möjligheten att välja mellan två olika upplägg. Antingen att arrangera enstaka spinningpass eller en spinningstafett där deltagarna håller en cykel i gång under 12 timmar.

  • Boka ett eller fler spinningpass på en av våra medverkande anläggningar. Deltagaravgiften är 150, 250, 350 kronor eller en lagstart för 750 kronor.
  • Spinningstafetten genomförs i grupp och går ut på att hålla igång en cykel under tolv timmar, antingen med hjälp av lagkamrater eller på egen hand. Deltagaravgiften är 1 500, 3 000 eller 10 000 kronor.

Läs mer om hur du anmäler dig här: Spin of Hope – Stöd oss med spinning | Barncancerfonden