Anmälan till de två Team Mustasch-laget är öppen till den 1 mars.
Team Mustasch rullar in mot mål förra sommaren.
För Mattias och Abloc är Vätternrundan årets höjdpunkt.
Artikel

Succén tillbaka – nu kan du söka till årets Team Mustasch-lag

2019-01-28

Förra året var de först i mål av alla sub-grupper. I sommar cyklar Team Mustasch Vätternrundan för fjärde gången och siktet är inställt på ytterligare en succéinsamling för kampen mot prostatacancer. Nu har anmälan öppnat!
    – För oss är det här årets absoluta höjdpunkt, säger Mattias Carlsson på Abloc, som ligger bakom initiativet.

Den 15 juni är de tillbaka, de snabba och mustaschbeprydda cyklisterna i Team Mustasch. Och i år är siktet inställt på ett minst lika bra år som 2018.
    – Det är roligt på så många olika sätt. Vi har insamlingen, som är huvudsyftet med satsningen. Sedan är det en stor bonus att få cykla tillsammans och att inspirera och engagera cyklisterna. Vi har kul ihop och blir trötta ihop, säger Mattias Carlsson.

Under förra året deltog för första gången två Team Mustasch-grupper. Snabbcyklisterna, som cyklade in på imponerande 6.48, och det nya niotimmarsgänget, som tog det något lugnare.
    – Vi fick väldigt bra feedback från de som satsade på nio timmar. Folk tyckte att det var väldigt trevligt och cyklister som inte hade tränat lika mycket kunde inspireras av samma sak. När vi sammanfattade loppet var det ingen tvekan om att vi ville göra det igen.

Anmälan till de båda grupperna öppnade i lördags, den 26 januari, och är öppen till den 1 mars. Från Ablocs håll berättar Mattias att de gärna ser en mångfald bland ansökningarna till lagen.
    – Vi vänder oss till en bred målgrupp. Framför allt när det gäller niotimmarsteamet. Vi vill ha en god blandning med både erfarna och amatörer, tjejer och killar, i alla åldrar.

Inför sommarens lopp sker inga stora nyheter. Däremot kommer småsaker att skruvas upp för att ge än trevligare upplevelser samt att många av de kända namnen kommer att cykla igen.
    – Vi tycker att det är jättekul när vi har återkommande cyklister så vi bygger stommen från gänget i fjol. De bidrar med trygghet till gruppen bara med sitt sätt att vara och kan hjälpa de mindre rutinerade med hur de ska tänka och agera på cykeln.

Sedan starten har Team Mustasch samlat in flera hundra tusen kronor. Även i år hoppas gänget att deras arbete ska få uppmärksamhet inför och under Cykelveckan.
    – Det klart att vi vill öka insamlingssumman. Men vi ser inte pengarna som viktigast. Det handlar minst lika mycket om att belysa behovet och det goda arbetet som Mustaschkampen gör. Sedan är det vår uppgift att se till att det bara är glada miner i mål, säger Mattias.

Text: Johan Fransson
Foto: Petter Blomberg/Vätternrundan, privat
 


 Mustaschkampen och Team Mustasch

Mustaschkampen är en insamlingssatsning till kampen mot prostatacancer, Sveriges vanligaste cancersjukdom. Pengarna går till forskning, bättre diagnos- och behandlingsmetoder samt opinionsbildning.

Team Mustasch är ett initiativ som drivs av Abloc tillsammans med Craft, Bianchi, Thule och Vätternrundan.

Läs mer och anmäl dig på abloc.se/ansoek-till-team-mustasch


Team Mustasch niotimmars

Med hjälp av fem–sex coacher cyklar 30 cyklister med siktet inställt på att ta sig runt Vättern på nio timmar. De anmälda får startplats, komplett klädkit, tillgång till coach och ledare samt rabatt till träningsläger med Abloc under året. 

Team Mustasch sub 7

15 av Sveriges vassaste elitcyklister mixas med lika många platser som går att söka. Ingår gör, utöver startplatsen, en unik uppsättning kläder, hjälm och service innehållande mat och energi. I utbyte mot platsen i laget så skänker man minst 1 500 kronor i alternativ startavgift till insamlingen.