Träningscentret har bland annat 40 wattbikes på sina 600 kvadratmeter och ska få svensk cykel att nå sin fulla potential.
På Studio l'Echelon anpassas träningsprogrammen till varje individ.
Artikel

Studio l’Echelon ska få cykelsporten att växa

2018-10-22

Ett nytt träningscenter anpassat för cyklister. Det är satsningen som ska få cykelsporten att ta ytterligare kliv och växa i Sverige. Under måndagen lanseras Studio l’Echelon på Östermalm i Stockholm.
– Vi vill vara med och driva den svenska cykelsatsningen, säger Lina Hansson, som är marknadsansvarig.

 Sverige ska bli en cykelnation att räkna med. Den resan vill Studio l’Echelon vara med och driva. På 600 kvadratmeter, med bland annat 40 stycken wattbikes och rum för naprapat och sjukgymnaster, hoppas de kunna bidra till att sporten växer och utvecklas.
– Vi vill få cyklister att nå sin fulla potential. Vi har slagit ihop oss med de ledande instruktörerna inom cykling i Sverige och tränare som Mattias Reck, som ska skriva våra träningsprogram, säger Lina Hansson.

Bakom satsningen står David Schwieler, Lina Hansson och hennes man, Selby Marshall. Lina berättar om trions idéer för att få sporten att växa. En del handlar om att få nybörjare att komma in i sporten, en annan att arbeta för ungdomar, en tredje om att ta bort alla moment där man som cyklist chansar sig fram i träningen.
– Vi vet att man som cyklist har ett antal utmaningar för att bli bättre. Det kan handla om att det är svårt att få livspusslet att gå ihop, trafik och säkerhet eller att man inte vet vad man ska fokusera på i träningen.
– Det tar tid att se vad som funkar och inte. Vi vill att cyklister sparar den tiden och inte sitter och nöter på en träningscykel i källaren i onödan. Tanken är att vi ska hitta ett upplägg som är specifik för varje individ. Vi har klasser som passar alltifrån elitcyklister som tränar inför säsongen till motionärer som är ute efter att bli starkare. Sedan vill vi så klart ge cyklingen den uppmärksamheten som sporten behöver.

Lanseringen kommer att hållas i sann nyzeeländsk anda med mycket energi, vilket blir ett smakprov på hur stämningen ska vara på anläggningen.
– Selby är från Nya Zeeland och har varit involverad i cykelvärlden under en lång tid, bland annat som mekaniker och manager på världstouren. Han har cykel i blodet och när vi planerade att flytta till Sverige var vi så inspirerade av idéer att vi kände oss tvungna att köra på.
– Vi har många hardcore-cyklister i Sverige men vi har extra utmaningar med väder och klimat. Det finns liknande koncept i andra länder, men vår satsning är unik och mer omfattande.

Text: Johan Fransson
Foto: Jessica Clarén