Hela familjen får härliga cykeldagar i Branäs.
Kungsberget har något för alla, från elit till glada nybörjare.
Ta med familjen eller kompisgänget till Branäs för några roliga cykeldagar.
Lätt, svårt eller mittemellan. Hitta dina favoriter på Kungsberget.
Det är lätt att ha roligt i Branäs eller Kungsberget. Till sommaren har båda anläggningarna satsat stort.
Utsikten från toppen i Branäs är verkligen fantastiskt.
Branäs har något för alla som älskar cykling. Oavsett om du gillar fart eller vill ta det lite lugnare finns det passande cykelleder.
Gör något kul med hela familjen i sommaren. I Branäs är det lätt att vara ute hela dagen för att prova de coola lederna.
Sponsrad artikel

Storsatsning på somriga cykeläventyr för hela familjen

2021-07-06

Kungsberget i Sandviken har satsat tio miljoner kronor på att förnya och förbättra sommarens cykeläventyr.
    Här finns något för alla i familjen, från nybörjaren till elitåkaren.
   – Vi kallar det för rolig tillsammanstid, säger marknads- och försäljningschefen Mikael Elford.

Inför sommarens tvåhjuliga bravader har Kungsberget satsat stort på sommaraktiviteter med cykeln i fokus. Nu varvas enkla flow-leder för hela familjen med utmanande trails för de mer avancerade åkarna. Startskottet för sommaren gick den 1 juli och nu finns något för alla i den stora cykelparken.
    – I år finns totalt 13 roliga leder att välja mellan, allt från lätta till tuffa, beroende på hur fort man vill åka, säger Mikael.

På Kungsberget finns nu 13 cykelleder att välja mellan, allt från lätta till tuffa. Här finns något för hela familjen.

Sommarpremiären skedde den 1 juli och 500 personer fanns på plats för att prova de nya lederna och banorna.
    – Här kan verkligen alla besökare hitta sin egen nisch. Ingen ska känna att de inte kan eller vågar. Med årets satsning finns det verkligen något för alla.

120 meter långt åkband för de yngsta

Även om det är cyklingen som står i fokus på Kungsberget, så finns det också mycket annat roligt att göra. Beachvolley, pumptrack, skateboard, cross countryleder och en nybyggd padelbana finns också på området.
    Eller vill du bara inviga glasscaféet på toppen, då går det bra att åka lift även utan cykel.
    – En annan stor nyhet är att nybörjarområdet Björnbuseland har kompletterats med ett helt nytt 120 meter långt åkband som passar perfekt för de allra yngsta cyklisterna på balanscykel.

Även systeranläggningen Branäs i Värmland har fått en rejäl uppfräschning inför sommarens cykeläventyr. Väljer du hellre att parkera cykeln en stund finns mycket annat att göra. Bland annat discgolf, padel, cross country-leder och och motionsspår.
    – Vi har verkligen laddat för den här sommaren, säger Mikael och berättar om en investering på fem miljoner kronor.
    – I Branäs har vi lagt all fokus runt den liftburna cyklingen. Vi har dessutom byggt fyra nya leder, alla familjeanpassade, så att alla kan njuta och ha roligt under besöket.

Mikael Elford ser fram mot en rolig och intensiv cykelsommar i såväl Branås som på Kungsberget.
    – Vi har verkligen satsat stort i år med fokus på kul aktiviteter för hela familjen. Det ska verkligen bli en fartfylld cykelsommar för alla.

Text: Thomas Bergkvist
Foto: Branäsgruppen

Kungsberget

Äventyr för hela familjen med storsatsning på cykelleder och en helt egen padelbana. I närområdet finns det dessutom möjlighet för fiske, vandring och fler natursköna cross country-leder. Öppet hela sommaren och liftarna till cykellederna är öppna varje dag 1 juli–1 augusti och fredag till söndag mellan 6 augusti och 5 september.

www.kungsberget.se

Branäs

Spendera sommaren med äventyr för hela familjen i Branäs. I närområdet finns det dessutom möjlighet för fiske, vandring och trailrunning. Vi har öppet hela sommaren och liftarna till cykellederna är öppna varje dag 1 juli–1 augusti och fredag till söndag mellan 6 och 15 augusti.

www.branas.se