Vätternrundan Vill du ha chans till någon av de mest populära tiderna under Vätternrundan 2021? Då kan det vara bra att intresseanmäla sig senast måndag för att kunna genomföra huvudanmälan två dagar senare.
Artikel

I kväll stänger intresseanmälan till Vätternrundan 2021

2021-01-16

Vill du bli historisk och en av de första som cyklar Vätternrundan 315 km? Under måndagen stänger intresseanmälan till sommarens lopp.
    – Trots pandemiläget märker vi ett stort intresse och det är många som vill ha något mål att träna emot, säger Oskar Höglund på Vätternrundan.

Vill man ha en attraktiv starttid under Vätternrundan 315 km gör man bäst i att intresseanmäla sig innan måndag kväll, då den stänger inför att huvudanmälan sedan öppnar på onsdag.
    – Trycket kan vara hårt, framför allt på de mest populära starttiderna. Vi tror att det finns ett uppdämt behov hos våra deltagare, såväl gamla som nya, att få vara en del av den här historien. Vi märker att många saknar att vara en del av stora arrangemang, säger Oskar Höglund.

För att underlätta för sina deltagare har Vätternrundan skjutit upp betaldatumet till 1 mars.
    – Det gör att cyklisterna utan problem både kan göra intresseanmälan och anmälan, för att sedan invänta hur pandemiläget utvecklar sig innan de betalar.

Vätternrundan-organisationen följer så klart utvecklingen, men både tror och planerar för att kunna genomföra sina lopp under 2021.
    – Vi jobbar stenhårt varje dag för att kunna ha smittsäkra arrangemang till sommaren. Vi kan konstatera att det inte kommer att kunna bli exakt som 2019, utan med vissa anpassningar. Främst kommer man att märka vissa förändringar vid de ställen där det samlas mycket folk – som start, mål och depåerna, säger Oskar Höglund.
    – Men samtidigt ska vi inte ta bort upplevelsen. Vättern finns fortfarande kvar och bansträckningen är lika fin fortfarande – trots pandemin. Dessutom får man ju återigen chansen att bli historisk bland de första att cykla Vätternrundan 315 km, med den nya bansträckningen som skulle ha premiärcyklats i somras.

Text: Pierre Henriksson
Foto: Petter Blomberg, Vätternrundan

Så fungerar anmälan till Vätternrundan 2021

På måndag den 18 januari stänger intresseanmälan för årets Vätternrundan 315 km. En intresseanmälan för Vätternrundan 315 km är nödvändig att göra för att erhålla den anmälningskod som krävs vid huvudanmälan som öppnar den 20 januari klockan 19.00. Du fyller snabbt och enkelt i intresseanmälan på Vätternrundans Mina Sidor.

Om du väljer att inte skicka in en intresseanmälan kommer du givetvis kunna anmäla dig till loppet även efter den 20 januari, men det kommer bli svårare att påverka din starttid.

Vill du cykla något av Vätternrundans övriga lopp? De kan du anmäla dig till redan nu.