Artikel

Sjöbergs gäng cyklade ihop 40 000

2016-05-30

Det insamlade beloppet blev 40 000 kronor när Patrik Sjöberg, en av världens bästa höjdhoppare, cyklade med BEWis medarbetare och kunder i arrangemanget BEWi Bike on Tour.  Den 50 mil långa utmaningen anordnades till förmån för Varberg för Liv, en förening som stödjer Barncancerfonden och Min Stora Dag.

BEWi är specialist på cellplast och har tillverkning i fyra nordiska länder. Deras välgörenhetssatsning på två hjul rullade mellan deras svenska fabriker i Norrtälje och Vårgårda.
Målgången skedde för drygt en vecka sedan.
Nu kan företaget också summera det ekonomiska utfallet. Patrik Sjöberg och hans medkämpar cyklade verkligen inte förgäves.
– Vår 50-mila cykeltur BEWi Bike on Tour inbringade ett högt belopp till Varberg för Liv som stöttar Barncancerfondens projekt Almers Hus och Min Stora Dag. Det är mycket tillfredsställande för oss att tillsammans med Patrik Sjöberg kunna bidra till en god sak, summerar Christian Bekken, verkställande direktör för BEWi Group.
– BEWis värderingar stämmer väl överens med Patriks egen inställning, och vi tackar honom för gott samarbete i detta och andra projekt, fortsätter han.
Christian Bekken ger också medarbetare, kunder och leverantörer en eloge. Alla har lojalt ställt upp och bidragit till det angelägna ändamålet att stödja utsatta barn och deras föräldrar.
– Under de dagar som BEWi Bike on Tour pågick kunde våra medarbetare skänka en timlön till Barncancerfonden. Vidare var all cellplast som lämnade BEWis fabriker inslagen i rosa folie. För varje rosa paket skänkte vi som företag ett bidrag till Barncancerfonden, berättar han.

BEWi Bike on Tour fortsätter vid ytterligare två tillfällen:
·   Den 17-18 juni under Vätternrundan.
·   Den 9 juli då touren går från Scandinavium i Göteborg till Varbergs fästning, samma dag som Varbergsloppet. Touren genomförs i samarbete med Varberg för Liv.

Här kan du läsa om när Patrik Sjöberg cyklade i Skövde:
http://cykla.se/artiklar/patrik-sjoberg-cyklar-for-att-skapa-hopp/