Caroline Kejbert landsvägstränar på Upplands fina vägar. Caroline Kejbert landsvägstränar på Upplands fina vägar.
Caroline Kejbert har startat en insamling tillsammans med vännen Erica Blomstrand. Caroline Kejbert har startat en insamling tillsammans med vännen Erica Blomstrand.
Artikel

”Bonde söker fru”-Carolines Vätternrunda uppmärksammar kvinnors rättigheter


2024-05-17

2017 fann Caroline Kejbert sin bonde Joacim Rickling. På bästa sändningstid. Sedan dess har de förverkligat ”dröm efter dröm”. Allt från att spela in tv-serien Bondeparet under renoveringen av Tuna gård – till att slå upp dörrarna till klädbutiken och e-handeln Kejbert Concept. Och nu börjar Caroline att trampa inför Vätternrundan. Hon vill inspirera sina följare att motionera och stötta avgörande arbete för kvinnors mänskliga rättigheter.


– Jag har alltid varit sån, att jag drivs av att ha många projekt. Med mitt träningsintresse blev En Svensk Klassiker ett naturligt nästa steg, säger Caroline Kejbert.

Tidigare har Caroline gjort både En Svensk Klassiker Halva och En Svensk Klassiker Tjej. Då lånade hon glatt all utrustning från vänner och familj.

– Första gången jag satte mig på sadeln som jag skulle cykla Halvvättern på, var på startlinjen. Trots att all min sadelvana kom från spinning var cyklingen den roligaste etappen under halvklassikern, säger Caroline och skrattar.

– Nu är jag peppad! Och kanske därmed lite nonchalant till den faktiska utmaningen som kommer med att cykla Vätternrundan 315 km den 14–15 juni.

Bondeparet vill stå på Vätternrundans startlinje tillsammans

Årets landsvägsträning har Caroline nyligen dragit i gång på Upplands fina vägar – nu på en helt egen cykel. Näst på önskelistan står Zwift och en smart trainer för att få ihop familjepusslet, mil i benen och sadelvana.

– Under vårbruket kommer jag att vara ensam hemma på kvällarna med våra döttrar Wilda, 5, och Molly, 2. Efter att tjejerna har somnat kan jag inte ta mig ut med cykeln på landsvägarna. Men då finns tid till att trampa hemma.

Caroline avslöjar däremot att hon inför 2025 års upplaga ”sätter sin högra hand” på att även Joacim står på startlinjen i Motala.

– Han är så stolt över mig och har varit riktigt sugen på att haka på redan i år, säger Caroline och konstaterar att parets arbeten och fritid lätt blandas ihop. Men att balansen däremellan är viktig.

Startat upp insamling som stödjer kvinnorättsorganisationer

För på sociala medier, som är ett ben i Carolines egenföretagande, delar hon med sig av familjens händelserika vardag. Det är även på Instagram som hon sprider organisationen Kvinna till Kvinna:s budskap i samband med genomförandet av En Svensk Klassiker. Tillsammans med vännen och Vätternrundan-kompanjonen Erica Blomstrand har hon startat upp en insamling ”till förmån för kvinnors rättigheter”.

– Det började med att jag och Erica ville göra En Svensk Klassiker tillsammans. Genom mina plattformar vill vi samtidigt synliggöra Kvinna till Kvinna:s arbete för jämställdhet och kvinnors mänskliga rättigheter. Ett arbete som är i behov av stöd varje dag.

I skrivande stund har insamlingen genererat över 23000 SEK.

– Bidrar alla mina Instagram följare som tittar på mina stories med en gåva på 10 SEK var, blir det minst totalt 300 000 SEK. Det hade varit häftigt, säger Caroline Kejbert med glimten i ögat.

Följ Carolines väg mot Vätternrundan och stöd insamlingen via Instagram @carolinekejbert.

Text: Ebba Envall
Foto: Privat

———————————————————————————————————————–

Vill du också cykla något lopp under Cykelveckan? Läs mer och anmäl dig på vatternrundan.se

Caroline Kejbert


Ålder: 34
Bor: Tuna gård, Örsundsbro
Gör: Egenföretagare
Favoritpryl i vardagen: ”Min smartklocka, och dess funktion att plinga på min telefon när vi är på språng.”
Tidigare genomförda lopp under Cykelveckan: Halvvättern 150 km (2015) och Tjejvättern 100 km (2013)