Artikel

Passa på – på måndag stänger intresseanmälan till Vätternrundan 2020

2019-11-24

Vill du bli historisk och en av de första som cyklar Vätternrundans nya bansträckning? Då får du passa på. Under måndagen stänger nämligen intresseanmälan till 2020 års lopp.

Varje år står omkring 20 000 cyklister på startlinjen för att ta sig an de 30 milen runt Vättern. Och det brukar vanligtvis vara högt tryck när anmälningen öppnar på hösten. Det ser inte ut att vara någon skillnad i år.
    – Vi ligger ungefär på samma nivå som tidigare år. Det vi märker är att förändringen av bansträckningen verkar locka tillbaka många som inte har cyklat på ett par år, säger Andreas Andersson på Vätternrundan.

Den nya bansträckningen innebär både att loppet från och med 2020 är 315 kilometer långt samt att cyklisterna  slipper den trafikerade riksväg 50 nordost om Vättern. I stället cyklar deltagarna in i Askersund, för att sedan via Åmmeberg, Zinkgruvan och Godegård ta sig till målet i Motala.
    – Vi har provcyklat den nya sträckan och det är fantastiskt vackra vägar – med småsjöar och fina samhällen längs vägen – som man kommer att cykla igenom.

Sedan ett par år tillbaka behöver cyklisterna som vill delta i Vätternrundan skicka in en intresseanmälan för att kunna göra huvudanmälan. I år stänger intresseanmälan vid midnatt på måndag. Något man inte får missa, menar Andreas Andersson.
    – Att vi har gjort om sträckan är den största förändringen i Vätternrundan sedan 1974, när loppet bytte håll. Jag skulle verkligen rekommendera folk att ta chansen att uppleva premiären – när ett nytt kapitel om Vätternrundan skrivs i juni, säger Andreas Andersson.

Text: Pierre Henriksson
Foto: Petter Blomberg/Vätternrundan


Så går anmälan till

Intresseanmälan: stängs måndagen den 25 november vid midnatt.
Huvudanmälan: öppnas onsdagen den 27 november klockan 19.00.
Bekräftelse: inom 24 timmar från att en huvudanmälan har skickats in får man besked om tilldelning av startplats. Därefter har alla fem dagar på sig att betala in anmälningsavgifter, som fungerar som bekräftelse för deltagande i Vätternrundan 2020.
Anmälan sker på http://vatternrundan.se.


CYKELVECKAN 2020

Redan nu kan du anmäla dig till alla övriga lopp. Gör det på vatternrundan.se.