Ola Eriksson (sexa från vänster) poserar tillsammans med gänget i Today is the day, strax efter målgången i Halvvättern.
Artikel

Kyla och vind stoppade inte Today is the day att cykla snabbt

2019-06-09

Småskurar, kyla och starka vindbyar från alla håll och kanter. Det är inga optimala förhållanden utmed Halvvättern under söndagen. Det hindrade dock inte gänget från Today is the day att cykla fort.

I fjol var det stekhett i luften under Halvvättern. I år håller sig  solen borta och i stället hänger det både regn och vind i luften. Det fick Ola Eriksson och gänget i Today is the day i dag erfara ute på banan. Vädret till trots lyckades gruppen ändå cykla fort och kom i mål bland de första för dagen.
– Det var jobbigt. Oerhört jobbigt i vinden. Men nu är det en skön känsla. Det var tungt ned till Ödeshög, efter det har det varit ganska bra. Lite sidvind på sina ställen, men det gick ju ändå, säger Ola.

Vanligtvis cyklar Ola Eriksson med Örserums IK. Det var inför Vätternrundan 300km förra året som Today is the day skapades av en grupp killar från Jönköpingsområdet. Och visst är siktet inställt på att cykla hela varvet runt sjön även nästa helg. Det blir fjärde gången för honom.
– Det är hela grejen som får en att återkomma. Gemenskapen, att cykla i klunga, farten. Samtidigt är det jobbigt. Men tillsammans blir det fantastiskt roligt.