Artikel

Klappat och klart – för bästa cykeljulen

2016-12-20

Ni vet hur det är. Man tänker så det knakar. Ändå lyckas man inte komma på vad man ska ge bort – eller själv vill ha – i julklapp.  Men som tur är finns Cykla till hands. Vi har dykt i julklappssäcken och hittat tänkbara klappar som kan förgylla julen för den cykelfrälste.


Lätt och välventilerad hjälm

Occano U MIPS Helmet

IMAGEEDITED=True

Lätt och välventilerad cykelhjälm med säker in-mold-konstruktion och säkerhetssystemet MIPS. Det senare är ett invändigt lågfriktionsskal som skyddar mot rotationsvåld mot hjärnan. MIPS-systemet fångar upp rotationsvåldet genom att hjälmens ytterdel och innerdel glider mot varandra. Hjälmen har också reflex och storleksjustering bak, mjuk vaddering på insidan samt avtagbar skärm framtill.
Testad och godkänd enligt CE EN 1078. Vikt 250 gram.
Pris: 599 kr.
Finns hos: www.stadium.se


Hjälmskydd med lås

Hjälm- och sadelskyddet Frans

bild pressmeddelande

Ett hjälmskydd med lås som skyddar hjälmen och låser fast den på cykeln. Består av en stålvajer och en specialformad tygpåse. Stålvajern är mycket svår att knipsa av. Den står emot nästan alla ”normala” avbitartänger. Påsen blir också ett praktiskt sadelskydd.
Pris: 225 kr.
Finns hos: www.smartasaker.se


Lysande ventilhattar

Lysande ventilhattar med LED-ljus för cykelventiler

ventilljampa_led-cykel-rod-10cm-300dpi

Ljuset tänds av däckets rotation och bildar effektfulla ljuscirklar i mörkret. Och det slocknar när du stannar med cykeln och hjulen slutar att snurra.
Ventilhattarna, som lyser med färgat LED-ljus, monteras direkt på cykelns ventil i stället för originalhatten i plast. Vid två timmars cykling per dag räcker batterierna i 20–25 dagar. Det innebär en effektiv tid på cirka 40–50 timmar. Färger: rosa, grön, blå eller gul.
Pris 2-pack: 79 kr.
Finns hos: www.smartasaker.se


Träningströjor

SOC M Run Warm Zip

IMAGEEDITED=True

Löpartröja som passar för höst- och vinterlöpning. Tröjan har mjuk borstad insida och funktionsmaterial som ger bra andningsförmåga och fukttransport. Den är också försedd med mjuka platta sömmar som minskar risken för skav.
Tröjan har dessutom dragkedja vid halsen för enklare på- och avtagning. Färg: Electric blue.
Pris: 299 kr.
Finns hos: www.stadium.se

SOC W Run Warm Zip

IMAGEEDITED=True

Löpartröja med borstad värmande insida och med reflexdetaljer för bättre synlighet. Damstorlekar. Färg: Clipping magenta.
Pris: 299 kr.
Finns hos: www.stadium.se.


Cykelöverdrag

Velosock

cykelo%cc%88verdrag_peacok

Ett behändigt cykelöverdrag som gör det lätt att förvara cykeln hemma eller transportera den i bilen utan att smutsa ned. Överdraget, som går att köra i vanlig maskintvätt (40 grader), är enkelt att trä på respektive ta av och kapslar effektivt in cykelns vassaste delar. Passar praktiskt taget alla cyklar i vuxenstorlek och tillverkas i en mängd färger och mönster.
Pris: 499 kr.
Finns hos: www.coolstuff.se


Mugghållare för cykel

Bookman Cup Holder


En fiffig konstruktion som gör att du har kaffekoppen lättillgänglig på styret. Öppna fästet genom att trycka samman ringarna, placera över styret och släpp. Mugghållaren kan vändas och användas med antingen den mindre ringen alternativt den större ringen beroende på muggens storlek.
Som mest idealisk till styren med 22 millimeters diameter. Färger: vit, svart, röd och grön.
Pris: 279 kr.
Finns hos: www.crazydaisy.se


Funktionell scarf

SOC Run Neckheadgaiter

IMAGEEDITED=True

Funktionell scarf som kan användas både som pannband och som halsvärmare. Försedd med reflexdetaljer som ökar synligheten. Tillverkad i 100 procent polyester. One size.
Pris: 99 kr.
Finns hos: www.stadium.se


Pannlampa

Silva Cross Trail 3 Ultra

245165_101

Pannlampa med Flow Light-teknik som anpassar ljuset beroende på vart du riktar det. Om du till exempel riktar det ner mot fötterna blir ljuset bredare och mer anpassat för långsammare aktiviteter. Utformad med lägen för cykling, löpning och längdskidåkning. Fästen för pannband, hjälm och cykelstyre medföljer. Extra batteripack är inkluderad för längre lopp. Vikten är 145 gram och den har ljusräckvidd på cirka 120 meter.
Pris: 1 799 kr.
Finns hos: www.stadium.se

Text: Per Gustafsson