Göteborgaren Mikael Männer har fastnat för Zwift. Smidig, enkel och kul träning där det bara är att koppla upp sig. På söndag kör han Vätternrundans långpass. Göteborgaren Mikael Männer har fastnat för Zwift. Smidig, enkel och kul träning där det bara är att koppla upp sig. På söndag kör han Vätternrundans långpass.
På söndag är det dags för ett långpass över fyra timmar i Vätternrundan stora Zwift-träning. Mikael Männer är redo för taggad inför utmaningen. På söndag är det dags för ett långpass över fyra timmar i Vätternrundan stora Zwift-träning. Mikael Männer är redo för taggad inför utmaningen.
Artikel

”Jag är supertaggad inför söndagens utmaning!”

2021-03-05

Gör dig beredd för Vätternrundans långpass på Zwift på söndag.
    I potten står inte bara fyra timmars kul och intensiv cykelträning inför Cykelveckan. Du har även chans att vinna finfina priser som lottas ut bland alla som deltar.
    – Ett långpass är alltid nyttigt att få i benen, säger Mikael Männer, en av alla cyklister.

Varje söndag sedan den 17 januari har Swedish Zwift Riders (SZR) lett Vätternrundans gruppträningspass på Zwift. En satsning som pågår till och med den 4 april.
    Vasaloppssöndagen blir inget undantag – förutom att passet är längre. Med start klockan 08.00 väntar fyra svettiga timmar på cykelsadeln.
    Men träningspasset är värt varje svettdroppe. Här har du som deltagare chans att vinna fina priser från flera av Vätternrundans partner.

Göteborgaren Mikael Männer är en av alla deltagare på söndag. Han brinner för cykling och Zwift och ser fram emot ännu ett gruppass.
    – Tidigare tyckte jag väl att Zwift inte någon charm, men så kom pandemin och jag fastnade direkt. I och med att man kan koppla upp sig, prata med andra och köra nya race hela tiden får man en helhetsbild av träningen, säger Mikael.
    – Och så är det så enkelt. Det är bara att koppla upp sig och börja cykla utan att kolla hur mycket – eller lite – träningskläder man ska ha på sig.

Zwift erbjuder hela tiden nya utmaningar

Tack vare Zwift finns hela tiden nya utmaningar att välja mellan och på grund av en kall vinter, även på västkusten, har inomhusträningen inneburit ett lyft.
    – Korta eller långa lopp, här finns något för alla. Och jag är riktigt imponerad av hur fort många cyklar, säger Mikael.
    – Sedan tror jag också att hela Zwift-vågen har varit bra. Många kommer att vara betydligt bättre förberedda när väl utomhussäsongen kommer igång på allvar.

Mikael har inte kört samtliga träningar som Vätternrundan har ordnat. När vädret har tillåtit har han cyklat utomhus. Men söndagens långpass vill han inte missa.
    – Det här blir mitt längsta pass på en trainer, tidigare har jag bara cyklat tre timmar, men jag är supertaggad inför utmaningen, säger Mikael och öser beröm över upplägget:
    – Passen har varit väldigt bra och ett långpass är alltid nyttigt att få i benen. Samtidigt är det kul med så stor uppslutning och hela initiativet är riktigt bra inför Vätternrundan. Träningarna ger verkligen ett mervärde för alla som har anmält sig.

Om man räknar med fjolårets Min Vätternrundan på hemmaplan har Mikael cyklat runt Vättern fem gånger. Nu är siktet inställt på ännu ett lopp, förhoppningsvis under ordinarie datum i mitten av juni.
   
– Ja, jag hoppas att det blir av som planerat, men samtidigt är det skönt att veta att det finns ett alternativt datum i september. Då behöver man inte gå omkring och undra om det blir något lopp eller inte i år, säger Mikael.

Text: Thomas Bergkvist
Foto: Privat, Vätternrundan

Mikael Männer

Ålder: 40 år.
Bor: Göteborg.
Familj: Fru och två barn, 11 och 8 år.
Gör: Idrotts- och samhällslärare på gymnasiet.
Cykelklubb: Nystartade klubben Rendezvous CC.
Bästa cykelminne: ”Jag cyklade en vecka i Gerona, vilket var väldigt härligt. Men även Vätternrundan, tillsammans med vänner som man har kämpat och slitit tillsammans med.”
Cykelupplevelse som jag drömmer om: ”Jag vill cykla på så många platser som möjligt, Japan, USA, bike-packing med kompisar. Men egentligen är nog den största drömmen just nu att få cykla tillsammans med andra igen, på riktigt. Att susa fram snabbt med vänner, stanna och ta en fika eller bara ge någon en välförtjänt kram efter ett hårt träningspass.”
Instagram: @mickmanner.

Fina priser i potten under söndagens långpass!

Alla som deltar i träningspasset är automatiskt kvalificerade till utlottningen av följande produkter:
1x Wahoo ELEMNT RIVAL GPS-klocka (värde 3 999 kr)
3x Oakley Sutro med linsen Prizm Road (värde 1 770 kr)
2x Wahoo TICKR pulsband (värde 599 kr)
3x Limiterade ”Wahooligan”-strumpor
6x Sportdryckspaket från Enervit (värde 300 kr)

Deltävla på Instagram

För att maximera dina vinstchanser bjuder vi även in till en deltävling på Instagram.

Läs mer  här!