Anette Tilly från Svecia Travels och Johan Rahm, Motala Motormuseum. Anette Tilly från Svecia Travels och Johan Rahm, Motala Motormuseum.
Utöver motormuseet kan man även få övernatta i diverse skyltfönster under Cykelveckan i sommar. Utöver motormuseet kan man även få övernatta i diverse skyltfönster under Cykelveckan i sommar.
Artikel

Nya draget – övernatta i skyltfönster eller på museum under Cykelveckan

2023-04-01

Med anledning av publiceringsdatumet är nedanstående artikel ett aprilskämt. 


Temperaturen inför sommarens Cykelvecka stiger rejält. Under veckan bokades de sista privata boendena hos Vätternrundans partner Svecia Travels. Men nu har nya alternativ dykt upp.
I år kan du nämligen få chansen att övernatta i skyltfönster eller i ett historiskt fordon på Motala Motormuseum.
    – Vi erbjuder några riktigt spektakulära sängplatser, säger museichefen Johan Rahm.

Det börjar bli ont om boendeplatser till sommarens Vätternrundan. Det har lett till att Motala har fått ta ett nytt grepp inför folkfesten.
    – Det är en otrolig brist på övernattningsmöjligheter, vilket har gjort att vi har fått slå våra kloka huvuden ihop och fundera på lösningar, säger Anette Tilly på Svecia Travels.
    – Man får se det från den positiva sidan. Dels att många planerar att komma till Motala, dels att vi får vara kreativa tillsammans med våra fantastiska partner, säger Vätternrundans Andreas Andersson.

Nya, spännande boendemöjligheter under rundan

Tillsammans med Vätternrundan och Motala Motormuseum har Svecia Travels kläckt ett antal kreativa idéer. Eller vad sägs om att få bo i en av de klassiska bilarna och husvagnarna som står uppställda i museet?
    – Jag har testat och man sover faktiskt riktigt bra i de flesta av dem. Inte minst vår husvagn Rullebo från 1950-talet. Dessutom ligger ju vårt museum bara ett stenkast från Stadsparken och hela evenemangsområdet. Det här borde vi ha tänkt på tidigare, säger Johan Rahm.

Men som om inte det räckte. Vätternrundan och Svecia Travels har också ingått ett samarbete med ett antal butiker i centrala Motala. Här ska cyklister, som inte har några problem med att synas, kunna få inkvarteras i diverse skyltfönster. Något som inte bara skulle lösa problemen med boendebristen, utan också synliggöra Vätternrundan ännu mer i staden.
    – Vi strävar oavbrutet efter att göra Vätternrundan mer synligt. Det här blir ett utmärkt tillfälle för oss att manifestera cykelfesten även nattetid. Både för Motalaborna och för andra cyklister, avslutar Andreas Andersson.


Passa på att läsa mer och anmäl dig till Vätternrundan här.