Artikel

Ho ho ho, finns här några snälla cyklister?

2017-12-24

Har man varit snäll kommer tomten. Det är sedan gammalt. Cykla.se har fått ta del av sex cykelprofilers önskelistor, där vi hittar mängder av prylar till hojen.

Bingo Rimér, elitmotionär, fotograf och egenföretagare.
”Jag önskar mig en cykeldator från Garmin som kan visa mig vägen. Jag har hört att de ska vara grymma med inbyggda banor och grejer. Sedan önskar jag mig också en hjälm från UVEX. Jag älskar tysk kvalitet och tror att tyskarna tar över 2018”.

Madelene Burgström, cykeltokig motionär som 2017 genomförde fyra lopp under Cykelveckan i Motala. Bloggar på Cykla.se under namnet Friluftscyklisten.
”Högt upp på önskelistan står en ny trainer, en smart sådan och helst av allt med Direct Drive. Allt för att göra cyklingen inomhus i vinter så rolig och effektiv som möjligt för att benen ska vara förberedda för alla nya utmaningar på friska vårvägar”.

Tony Grimaldi, koncernchef på Cycleurope.”Förutom en elcykel önskar jag mig en elcykelresa med familjen. Jag kan inte tänka mig en bättre julklapp än att få tillbringa tid med familjen i cykelns tecken”.

Anna Beck, guldmedaljös på paracykel-VM i Sydafrika tidigare i år.
”Jag önskar mig en cykelväska av tomten så jag får med båda mina cyklar på flygresorna. Det skulle göra mig riktigt glad och nöjd!”.

Bernt Johansson, före detta tävlingscyklist med OS-guld på linjeloppet i Montreal samt två etappsegrar på Giro d’Italia.
”Nu på vintern när jag går ut till pannrummet och sätter mig på min gamla Monark testcykel så önskar jag mig en toppmodern trainer med stor skärm. Med den skulle jag kunna fly vårt trista väder, låtsas vara i ett soligt Italien och cykla med andra”.

Emma Johansson och Martin Vestby, cykelpar med mängder av medaljer i prisskåpet.
”Den senaste tiden har det blivit mindre cykling i och med att Emma är gravid. När vi nu går mot en ny tid som föräldrar blir det plötsligt andra typer av cykelutrustning vi vill ha. Vi önskar oss en bra cykelkärra så vi kan åka ut på tur, hela familjen, när den lille har kommit”.

Text: Johan Fransson