Trafikborgarrådet Daniel Helldén är nöjd över att det blir lättare att hitta cykelpumpar i Stockholm.
Artikel

Hitta cykelpump i Stockholm via app

2022-01-13

Nu ska det blir lättare att fylla på luft i däcken i Stockholm. I en ny app kan cyklisterna numera hitta var stadens  cykelpumpar är utplacerade.

Under de senaste åren har det skett mängder av satsningar på cykelinfrastruktur i Stockholm. Nu har det lanserats ytterligare ett initiativ som ska underlätta för stadens cyklister – oavsett om det är för pendling eller träning.

Den nya appen ToaSverige, som är framtagen av JCDecaux, är särskilt framtagen för att visa var företagets offentliga toaletter är placerade i ett antal av Sveriges största städer. I Stockholm finns även bonusfunktionen att man kan hitta huvudstadens cykelpumpar.
– Stockholm är på god väg att bli en av Europas ledande cykelstäder. Vi välkomnar alla initiativ som underlättar vardagen för stadens cyklister och sänker tröskeln för fler att börja cykla, säger Daniel Helldén (MP), trafikborgarråd i Stockholm, i ett pressmeddelande.

Så ofta ska du pumpa däcken

På en racercykel rekommenderas att man ska kolla lufttrycket varje gång det är dags för en runda. En vanlig standardcykel däremot, räcker oftast att pumpa varannan vecka eller en gång i månaden.