Bloggerskan och programledaren Hanna "HanaPee" Persson ska cykla Tjejvättern.
Hanapee har aldrig cyklat racer förut, men det är något hon ser fram emot.
Artikel

”HanaPee” tar loppet i sin egen takt

2018-06-04

Lagom till att hon fyller 30 år vill hon bli sitt mest vältränade jag. Därför har bloggerskan och programledaren ”HanaPee” tagit sig an Tjejklassikern. Till helgen är det dags för del två av fyra – Tjejvättern.
– Jag ser fram emot det och tänker ta det i min takt, säger Hanna Persson.

Hon har aldrig cyklat racer tidigare, inte heller varit med i något cykellopp. Men cyklingen har alltid funnits där för Hanna. Framför allt sedan hon flyttade till Stockholm, där hon under sommarhalvåret alltid cyklar till jobbet på sin ”vardagsdamcykel”.
– Jag är verkligen ingen cyklist. Men jag älskar att cykla. Här i Stockholm är det världens bästa grej. Det går hundra gånger snabbare än att ta bussen eller en Uber. Och sen känner man sig lite tuff när man trampar på, lite sportig. Dessutom är det en tuff accessoar, säger hon.

I mitten av april fick dock pendlarhojen sällskap av en ny racer. Eller värstingcykeln som Hanna själv kallar den.
– Nu är det dags att få lite mil i benen. Jag ska försöka mig på några längre pass, så jag håller på några timmar och får känna på hur baken reagerar. Sedan känns det spontant superläskigt att sitta fast med pedalerna, så det kan vara bra att vänja sig vid det, säger hon.

Tjejklassikern gör Hanna tillsammans med sin bästa kompis J-ohanna och utmaningen var ett sätt för dem att göra något (nyttigt) ihop.
– Vanligtvis ses vi ofta med ett glas vin i handen, så vi tänkte att vi kanske kunde göra något annat tillsammans. Dessutom fyller vi båda 30 i år, och jag har börjat tycka att det är jobbigt att böja mig ner. Det vill man helst inte. Nu vill jag bli mitt mest vältränade jag och ha något bra att träna till, säger hon och lägger till:
– En ”riktig” Klassiker kändes lite för tung, men så hittade jag Tjejklassikern och det kändes görbart.

I slutet av februari inleddes utmaningen med Tjejvasan.
– Det var jättejobbigt, men också jävligt kul. Jag åkte mycket skidor när jag var liten, så det var kul att lära sig det igen som vuxen. Jag blev faktiskt lite frälst i skidåkningen och åkte även mycket efter loppet.

Då får vi hoppas att du känner likadant med cyklingen i sommar?!
– Jag är lite mer rädd för cyklingen. Jag tänker att jag får ta det i min egen takt. Men jag ser fram emot loppet, det ska bli kul.
– Jag har aldrig varit omkring Vättern heller, så det blir ju en naturupplevelse också, avslutar Hanna.

Text: Pierre Henriksson
Foto: Privat


Hanna ”HanaPee” PErsson

Ålder: 29.
Bor: Södermalm, Stockholm.
Yrke: Tv-producent, programledare och bloggare.
Familj: Mamma, pappa, brorsa, syrra, min kille Anton och hans familj.
Intressen: Dricka öl, yoga, skriva och köpa grejer.