Camilla Kjellin har fastnat för cyklingen. I år satsar hon på att ladda upp inför säsongens lopp med Minutjakten. Camilla Kjellin har fastnat för cyklingen. I år satsar hon på att ladda upp inför säsongens lopp med Minutjakten.
Camilla Kjellin Camilla kallar sig själv periodare när det gäller cykelträning. Men under sommarsäsongen rullar hjulen ofta.
Medaljer från Tjejvättern Medaljer är något som Camilla gillar. Från Tjejvättern har hon fem än så länge, och förra sommaren genomförde hon även Vätternrundan 315 km på hemmaplan.
Artikel

Gör som Camilla – ladda upp med Minutjakten

2021-04-14

Pendlingen fick henne att börja cykelträna. Nu siktar Camilla Kjellin mot sin sjätte medalj i Tjejvättern. Som hjälp i uppladdningen har hon fastnat för Vätternrundans aprilsatsning Minutjakten.

På långfredagen startade Vätternrundan och RaceONE den virtuella träningsserien Minutjakten, där man vecka för vecka ska cykla så långt som möjligt på en viss tid.
    En som nappade på upplägget var motionären Camilla Kjellin.
    – Jag satte i gång med första deltävlingen redan dagen efter jag såg det. Sådana här grejer tycker jag är jättekul. Det blir ännu ett mål att pricka av, säger hon.

Hon kallar sig själv periodare vad gäller cykelträning. På vintern blir det mest skidor, men under sommarhalvåret åker hojen gärna fram.
    – Jag var väldigt lat tills jag var 35 ungefär. Då började jag cykelpendla till jobbet som var ungefär en och en halv mil hemifrån på den tiden. Sedan bytte jag upp mig till en racer och testade på det. I början tyckte jag att det var tråkigt och bara massa uppförsbackar. Men efter ett tag fick jag bättre kondition, då blev det genast både lättare och roligare, säger Camilla och fortsätter:
    – Sedan halkade jag in på Tjejvättern, något som också blev en sporre att fortsätta.

Har genomfört fem Tjejvättern

I somras genomförde hon sin femte Tjejvättern. Och i september ska hon lösa sin sjätte medalj.
    – Jag är lite medaljglad och tycker att det är kul att även vi motionärer kan få ta del av dem. Det ger en bra känsla när man har kan checka av att man har klarat det.

Under fjolårets Min Vätternrundan blev det även 315-kilometersloppet, på hemmaplan.
    – Då kunde jag ju dela upp det på flera olika delsträckor. Annars är tio mil ganska lagom.

Vad är det som lockar med cyklingen?
– Det är så lättillgängligt. Det är smidigt att bara cykla i väg. Sedan är jag lopptokig, så det är perfekt att ha en morot att sikta mot.

I år får hon extra hjälp med motivationen, tack vare Minutjakten.
    – Jag tränar mycket oavsett, men det är alltid roligt att ha ett mål.

Text: Pierre Henriksson
Foto: Privat

Camilla Kjellin

Bor: Gävle.
Familj: Man, bonusbarn och bonusbarnbarn.
Yrke: Medicinsk sekreterare.
Intressen: ”Cykling, skidåkning, vandring och padel. Försöker dessutom hitta mina gröna fingrar genom odling i vårt relativt nybyggda växthus. Kopplar gärna av med ett pussel.”

Du kan följa Camillas cykel- och motionsäventyr på Instagram.

Minutjakten

Träningsserien Minutjakten är uppdelad i fyra deltävlingar, och deltagarna kommer att ha en vecka på sig att slutföra respektive del – som är kopplad till tid (inte distans).

Deltagarna registrerar sig och sin cykling i appen RaceONE, och efter avslutad deltävling kommer en resultatlista att publiceras på vatternrundan.se. Priser från Vätternrundans sponsorer kommer att delas ut såväl efter respektive deltävling som till totalsegraren efter träningsseriens slut.

För att vinna priser ska man:

 1. Ha någon av de två mest genomsnittliga distanserna av de registrerade rundorna över hela startfältet.
 2. Ha kommit längst på deltävlingens angivna tid, en herr- och en damvinnare.
 3. Ha lite tur, när vi lottar ut vinnare på startnummer.

Deltävlingar

 • Minutjakten 50 (2–8 april)
  Cykla så långt du hinner på 50 minuter
 • Minutjakten 100 (9–15 april)
  Cykla så långt du hinner på 100 minuter
 • Minutjakten 150 (16–22 april)
  Cykla så långt du hinner på 150 minuter
 • Minutjakten 315 (23 april–2 maj)
  Cykla så långt du hinner på 315 minuter