Varje söndag från 30 januari till 20 mars kan du träna tillsammans med andra cyklister på Vätternrundans Zwift-pass Vätternrundan Group Ride Series. Varje söndag från 30 januari till 20 mars kan du träna tillsammans med andra cyklister på Vätternrundans Zwift-pass Vätternrundan Group Ride Series.
Martin Björgvik Martin Björgvik, från SZR – Swedish Zwift Riders.
Artikel

Gör dig redo inför våren med Vätternrundans Zwift-pass

2022-02-04

I helgen var det säsongspremiär för Vätternrundans virtuella träningspass på Zwift. Missade du det? Redan nu på söndag är det dags för nästa och sedan är det ett event varje vecka fram till mitten av mars.
    – Här får du riktigt bra träning inför sommarens Vätternrundan, säger Martin Björgvik, från Swedish Zwift Riders som leder gruppträningspassen.

Totalt var det omkring 700 morgonpigga cyklister som tog sig an årets första Zwift-pass i Vätternrundan Group Ride Series. Ledaren Martin Björgvik var nöjd med det han fick se.
    – Det var många deltagare och vi höll utlovat tempo. Det är ett ganska skönt distanstempo för de flesta, men skulle man tycka att det blir för jobbigt är det inget tvång att vara med på hela, säger han.
    – Genom att vara med på de här passen skapar du en bra grund för träningen inför Vätternrundan. Samtidigt har gruppcykling på Zwift många fördelar. Det är trevligt, socialt och man kan prata med varandra samtidigt som man cyklar.

Andra passet är nu på söndag

Precis som under premiärturen kommer det andra passet, nu på söndag den 6 februari, att hålla på i 90 minuter.
    – Då ska vi till Frankrike och köra en bana som heter Douche France, det är en trevlig bana som går på den franska landsbygden. Utöver att det är ett litet kuperat parti i början är det relativt platt och fint.

Vilka experttips har du till nya deltagare?
– Ha tillgång till dricka och en bra fläkt, så att du håller dig sval. Sedan är det alltid bra att ha någon form av energi, särskilt när det är lite längre pass.

Överraskning väntar på det sista passet

Redan nästa vecka ökar längden på passet till två timmar. Men det längsta äger rum den 6 mars, då det pågår från starten på Vasaloppet till dess att vinnaren går i mål.
    Till det sista passet i serien, två veckor senare, väntar sedan en överraskning.
    – Vi kan inte avslöja allt för mycket än. Men vi kan lova en riktigt mäktig final av Vätternrundan Group Ride Series, säger Andreas Andersson, på Vätternrundan.
    – Det kommer att bli ett delvis fysiskt event, där några av Sveriges bästa Zwiftcyklister gör upp om segern. Men samtidigt kommer alla deltagare ha chansen att vinna priser som skänks från flera av Vätternrundans partner.

Text: Pierre Henriksson
Foto: Vätternrundan, Privat


Här får du mer tips om vad du bör tänka på när du tränar inomhuscykling!

Vätternrundan Group Ride Series 2022

Virtuella gruppträningspass som äger rum på Zwift varje söndag mellan den 30 januari och 20 mars, under ledning av erfarna ledare från Swedish Zwift Riders. De är också en del av Vätternrundans träningsprogram, som är framtagna i samarbete med proffstränaren Mattias Reck från Guided Heroes.

Passen blir allt längre under träningsseriens gång, med målet att du ska klara många timmar på sadeln när loppdagen väl är kommen i juni. Genom att delta i Vätternrundan Group Ride Series är du även med i Stadiums utlottning av presentkort som sker varje söndag.

Kommande event:

#2
6 februari 09.00 (90 minuter)

Bana: Douche France, France.
Ledare: Mikael Aronsson.

#3
13 februari 09.00 (120 minuter)

Bana: Greater London Flat, London
Ledare: Paul Cooper.

#4
20 februari 09.00 (120 minuter)

Bana: Wandering Flats, Makuri Islands
Ledare: Mikael Aronsson.

#5
27 februari 09.00 (150 minuter)

Bana: Beach Island Loop, Watopia.
Ledare: Elisabeth Hansson.

#6
6 mars 08.00 (240 minuter)

Bana: Watopia’s Waistband, Watopia.
Ledare: Mattias Thyr.

#7
13 mars 09.00 (150 minuter)

Bana: Douche France, France.
Ledare: Paul Cooper.

#8
20 mars
To be announced.