Artikel

Flemingway – ny bloggare på Cykla.se

2017-01-26

Cykla.se har fått sin första internationella blogg. Framöver kommer cykelprofilen Gary Fleming att dela med sig av både tips och spännande historier från åren som har gått.
– Jag hoppas kunna bidra med kunskap och erfarenhet, säger engelsmannen som sedan många år bor i Sverige.

Som så många andra började Gary Flemings Vätternrundan-äventyr med ett vad. Ett lopp, blev två och sedan tre – och till sommaren är det tänkt att han ska slutföra sin 25:e runda. Men det har inte alltid varit självklart att det skulle bli så många.
– Den första gick så jäkla bra. Inte tidsmässigt, utan mer känslan. Detta trots att jag cyklade i fotbollskläder, gympaskor och hade sådana där korgar på pedalerna. Det enda i cykelväg jag hade på mig var cykelbyxor. Så då var det klart att vi även skulle köra året efter.

Då gick det inte lika lätt.
– Det var det värsta jag har varit med om. Det regnade 28 av 30 mil och blåste stormvind. Men man kunde ju inte stanna på två, utan jag var tvungen att göra tre. När även den gick bra var nästa beslut att köra fem. Därefter blev målet tio. När jag väl hade gjort den var det 1999, så då var jag ju tvungen att även köra i det nya millenniet, säger han.

Under 2000-talet kom sedan nästa motgång – då det visade sig att han hade en tumör i tjocktarmen. Men 2008 friskförklarades han och nu cyklar Gary uppemot 1 000 mil om året.
– Jag gör det inte för att plåga kroppen eller jaga tider, utan för att må bra. Ju mer jag cyklar, desto bättre mår jag och desto lättare blir det att cykla.

Bloggen kommer att vara på engelska. Och där kommer ”Flemingway”, som han kallar sig själv, att berätta sin historia, hur han började cykla och ge sina bästa tips till hur man ska göra för att lyckas fullfölja Vätternrundan.
– Det kan handla om tecken, eller hur man beter sig i en klunga. Jag får en känsla av att antalet cyklister i cykelklubbar minskar, och då går också den kunskapen förlorad. Sedan kommer man att få följa med mig under några lopp, bland annat ett över 240 kilometer och 4 000 höjdmeter som jag ska cykla i Australien under våren, säger han.
– Dessutom har jag en fotnot i varje inlägg, där jag kortfattat berättar om varje Vätternrundan jag har gjort. År för år.

Text: Pierre Henriksson
Foto: Privat


Gary Flemings har redan gjort sitt premiärinlägg – som du kan läsa här.


Gary Fleming

Ålder: 53.
Bor: Norrköping.
Motto: ”My destination is not my goal, the road is my goal”.
Aktuell: Ny bloggare på Cykla.se.