Efter att ha vunnit Vasaloppet 2018 är Lina Korsgren tillbaka på samma bana. Nu på cykeln.
Lina Korsgren satsar på att förbättra Vasaloppstiden.
Artikel

Cykelvasan nästa för Vasaloppsvinnaren

2018-08-10

I mars var Lina Korsgren snabbast av alla damer över mållinjen på Vasaloppet. I helgen väntar samma sträcka – fast på cykel.
– Det är alltid bra att få köra samma bana som på vintern. Det blir en genomkörare, säger hon.

Med fem minuters marginal gick Lina Korsgren först i mål på Vasaloppet tidigare i år. Under lördagen står hon återigen på startlinjen, men i en annan gren.
– Jag bestämde mig för att köra i måndags, så det blir en spontanare. Jag tränar en del cykel och ser det som ett bra komplement till skidorna. Det är alltid bra att alternera lite, säger hon.

Längdskidåkningen har alltid funnits med och sitter i Linas ryggmärg. Mycket tack vare familjens stora intresse. När hon nu sätter sig på cykeln väntar helt andra utmaningar, bland annat hanteringen av cykeln.
– Uthålligheten vet jag att jag har. Däremot blir det tekniska svårt, att få med farten och att växla på rätt ställe. Det är saker jag annars inte brukar träna på.

Den nio mil långa sträckan skidade hon igenom på 4 timmar och 40 minuter. Under Cykelvasan hoppas hon att det ska gå snabbare.
– Jag ska ju slå min tid på Vasaloppet. Att gå under tre och en halv timme borde vara ett rimligt tidsmål.

Hur har tiden efter segern i Vasaloppet varit?
– Man märker att det är mycket folk som tittar på loppet. Det är väldigt stort för många, för mig själv också så klart. Många har som uppmärksammat mig och det är jätteroligt.

Blir det en trippel i Vasalopp med Ultravasan också?
– Haha, inte i år. Men någon gång kanske. Det är ganska stor skillnad i belastning när man ska springa.

 

Text: Johan Fransson
Foto: Privat


Lina Korsgren

Ålder: 30 år.
Bor: Född i Falun, bor i Åre.
Gör: Längdskidåkerska.
Det bästa med Vasaloppet: ”Att alla är där av samma anledning. Det är kul med sport och det är kul att plåga sig själv”.