För tre år sedan hittade Christian Lundstedt cyklingen – en sport han verkligen har fastnat för.
Christian Lundstedt, Alingsås.
Artikel

Christian lockas av den goda stämningen

2019-06-05

En god stämning på banan och härliga vyer längs med Vättern. För Christian Lundstedt är det bara goda minnen som kommer tillbaka när cykelsommaren 2018 kommer på tals.

Det är tre år sedan Christian fann cyklingen. Sedan dess har det blivit ett antal motionslopp och däribland såväl Vätternrundan 300 km som Halvvättern.
    – Jag cyklade Halvvättern i fjol och tyckte att det var fantastiskt. Vi hade de bästa möjliga förutsättningarna och allt var riktigt härligt. Banan är varierad med mestadels mindre, lite kuperade landsvägar och sedan slingriga småvägar vid Omberg. Så du hinner aldrig tröttna på den, säger han.
    – Att det sedan är fina omgivningar och väldigt vackert är en bonus.

Den roligaste delen cyklades längs med Vättern, enligt Christians smak. Men egentligen var det stämningen på banan som han minns allra bäst.
    – Jag cyklade tillsammans med en kompis och sedan bildas det lite naturliga smågrupperingar hela tiden. Vi hittade hela tiden folk som vi kunde hjälpas åt att dra med och det finns alltid någon som vill prata och umgås.
    – Jag har cyklat ett antal motionslopp och jag gillar att Halvvättern har en laid back stämning. Det är väldigt få som gapar att man ska köra undan.

Det finns många fler fördelar med cykling i allmänhet, enligt Christian. Att det är en mild sport där varken knän eller fötter tar stryk som vid löpning, till exempel. Det förklarar kanske att intresset är så stort hos honom.
    – Jag är ute omkring fem dagar i veckan. I sommar cyklar jag MTB-Vättern så det blir en del mountainbike också. Jag cyklar både för motionens och nöjets skull.

Varför skulle du rekommendera andra att cykla Halvvättern?
– Känner du att 30 mil är för långt så är 15 rätt lagom. Du kommer att ta dig runt, även om du bara har cyklat lite grann tidigare. Det kan nog upplevas som långt, men banan har inga jättestora utmaningar, bortsett från Ombergsbackarna. Där kan det bli lite tufft, säger Christian.

Text: Johan Fransson
Foto: Privat


Christian Lundstedt

Ålder: 49 år.
Bor: Alingsås.
Familj: Fru och två barn, 18 och 20 år gamla.
Jobbar med: HR-frågor på Doggy.
Bästa med Halvvättern: ”Det är vackert, trevligt och allt fungerar perfekt arrangörsmässigt”.
Instagram: @with_bike_in_nature