Brittiskan Sophie Radcliffe deltog på Halvvättern förra året och njöt av upplevelsen.
Till vardags är Sophie äventyrerska och kallar sig för uthållighetsatlet.
Artikel

Äventyrerskan älskade allt med Halvvättern

2019-06-05

När Sophie Radcliffe cyklade i mål i fjol var hon lyrisk över vad hon hade fått uppleva. Nu har det snart gått ett år sedan dess. Men känslorna har knappast svalnat.
    – Det var helt fantastiskt. Jag älskade varenda del av loppet, säger hon.

Den var inte bara cyklingen som gjorde Sophie Radcliffe hänförd efter 150 kilometer Halvvättern. Hela upplevelsen, cykling, bad, trevligt umgänge, vädret. Allt får fem plus.
– Det är ett av de bästa loppen jag har cyklat. Jag kände en härlig energi hela helgen och sådant älskar jag. Dagen innan cyklade vi längs med Vättern och det är precis så jag vill att cykling ska vara, säger hon.

Sophie cyklade loppet tillsammans med Scott McMorris på företaget Oakley. Längs med banan växte gruppen och som flest var de uppemot 40 cyklister som hjälptes åt.
– En riktigt cool sak med cykling är att alla går ihop och jobbar hårt för varandra, oavsett varifrån man kommer eller vilket språk man pratar. Det är så häftigt att så många olika nationaliteter, cykelklubbar, människor med olika ambitioner och kunskaper kan uppleva samma saker tack vare cykeln, säger hon.
– Sedan bidrog så klart de fantastiska vyerna till upplevelsen. Jag älskade verkligen varenda del.

Du lovade att komma tillbaka även i år, men då för att cykla Vätternrundan 300 km. Håller du det?
– Det hoppas jag verkligen. Det är inte riktigt spikat ännu, utan beror till stor del på Oakley. Men det vore hur som helst otroligt kul att cykla i Sverige igen, säger Sophie.

Text: Johan Fransson
Foto: Privat


Sophie Radcliffe

Ålder: 33 år.
Bor: London, England.
Yrke: Äventyrerska, uthållighetsatlet, bloggerska, föreläsare.
Instagram: @Challengesophie
Webbplats: www.challengesophie.com