Michael, till vänster, och Anders har varit vänner sedan de var unga. I samband med Musikhjälpen cyklar de från Uppsala till Lund.
Till äventyret har de byggt en specialcykel som med Michaels tramptag ska ta dem hela vägen till Musikhjälpen-buren i Lund.
Artikel

Antiimpossible ser bara möjligheter – cyklar 70 mil

2018-12-13

De har varit vänner sedan dagis. Nu tar de vänskapen ytterligare en nivå och cyklar
70 mil – mellan Uppsala och Lund – för att samla in pengar till Musikhjälpen.
    – Det brukar vara jag som kommer med dumma idéer, men den här gången var det Micke och då kunde jag inte banga, säger Anders Eriksson, som tillsammans med Michael Johansson är initiativtagare till Antiimpossible.

 Resan startade fredagen den 7 december. Med Michael Johansson bakom styre och pedaler och Anders Eriksson i en lastlåda längst fram är förhoppningen att de sju dagar senare har tagit sig från hemmen Uppsala till Musikhjälpens bur i Lund.

Årets tema för Musikhjälpens insamling är allas rätt att fungera olika. Ett budskap som kanske passar lite extra bra just för Anders, som är född med en CP-skada. Han vägrar låta det stoppa honom från att leva ett så normalt liv som möjligt.
    – Det är ingen som bestämmer vad som är möjligt. Allt är möjligt och det är jag ett levande bevis på. Mitt handikapp har aldrig hindrat mig att göra något, oavsett vad jag vill göra, säger Anders och berättar bland annat om sitt dykarcertifikat, sina skidresor och den gången han hoppade bungy jump.
– Jag har alltid suttit i rullstol och velat göra samma saker som andra gör, men blivit motarbetad i mycket. Det här är ett startskott för att visa att man kan, även om man har ett handikapp.

Utöver det personliga målet, att bevisa att ingenting är omöjligt, finns också en dröm om att samla in riktigt mycket pengar.
    – Vi har sagt att om vi samlar in 20 000 kronor så ska vi bada i Vättern, vilket vi gjorde i Jönköping. Får vi in fem miljoner kronor så gör vi samma cykelresa tillbaka igen. Men det får bli efter julledigheten, säger Michael Johansson.

När Cykla.se når vännerna har de passerat Gränna. Där blev det, utöver vila, mat och påhejningar, lite ompysslande av Michaels ena knä som har tagit en del stryk under resans gång.
Gränna-stoppet innebar också att de har kommit ungefär halvvägs till Lund. Väl framme är önskan att få komma in i Musikhjälpens bur.
    – Jag hoppas att de bjuder in oss och att vi får prata om vår insamling och vårt cykelprojekt, säger Anders.
– Men det vi hoppas mest på är att vi får ihop ett Lucia-tåg av cyklar under torsdagen. Vi har hört oss för i sociala medier och hoppas så klart på bra uppslutning. Det hade varit riktigt kul, säger Michael.

Med Musikhjälpen-resan till ända kan kompisarna börja se fram emot ett annat äventyr, på knappt halva distansen.
    – Allting började när Micke frågade om jag ville cykla Vätternrundan 2019 med honom. Det brukar vara jag som kommer med dumma idéer, men den här gången var det Micke och då kunde jag inte banga, säger Anders Eriksson.

Text: Johan Fransson
Foto: Privat


Anders Eriksson

Ålder: 31 år.
Gör: Tränar hästar inom körning och frihetsdessyr, producerar musik.
Intressen: Hästar, musik och galna äventyr

Michael Johansson

Ålder: 31 år.
Gör: Larmtekniker och personlig assistent till Anders.
Intressen: Familj, cykling, internetcykling.

Utöver att göra galna saker, som att cykla 70 mil, är duon i full gång att starta upp en Antiimpossible-fond.

Vill du skänka ett bidrag till Antiimpossibles insamlingsbössa?
Klicka här!