Alina Johansson.
Artikel

Alina första tjej i mål: ”Helt fantastiskt”

2016-06-11

Strax efter 20-tiden började cyklisterna i MTB-Vättern att droppa i mål. Att det regnade lite emellanåt var knappast något som störde stämningen bland deltagarna.
– Det har varit helt fantastiskt, säger Alina Johansson, elitcyklist och första tjej i mål på den långa distansen i MTB-Vättern.

1 timme och 33 minuter tog det för 20-åriga Alina Johansson, från Motala, att ta sig runt banan på 42 kilometer. En snabb och väldigt lättkörd bana, så beskriver Alina den långa distansen.
– Det är en bana som verkligen passar alla. Den tillåter en att trampa snabbt och är inte svår för nybörjare, säger Alina.
– Jag hade väldigt kul idag. Jag gjorde det här för skojs skull och skoj hade jag. Visst blev det ensamt på banan emellanåt, men jag njöt verkligen.

En annan snabb cyklist var Emrik Larsson, 14 år, från Boxholm. Han cyklade banan tillsammans med sin pappa Lukas Larsson, på 1 timme och 11 minuter.
– Och 55 sekunder. Det var det bästa med loppet, att komma i mål bland de första, säger Emrik.
Den ”enda” cykelerfarenheten Emrik hade innan MTB-loppet var att cykla till och från fotbollsträningarna och till kompisarna. Att ställa upp på MTB-Vättern var mest en rolig utmaning och ett bra sätt att starta det efterlängtade sommarlovet, berättar Emrik.
– Konditionen har jag, men efter loppet i dag känner jag att jag måste träna mer på svängarna, säger han.
– För nästa år kommer jag tillbaka och då ska det gå ännu snabbare.

Hur firar du kvällens målgång?
– Det blir ett bad, god mat och vila.

Text och foto: Qithara Inal