Blogg

Släpp cyklisterna loss det är vår!

Det blev vår! För några veckor sedan försökte den göra entré men tystades snabbt av ett täcke av snö. Nu verkar den dock ha kopplat ett stadigt grepp om tillvaron och spirande liv vittnar om en prunkande, men framför allt cyklandes, framtid.

Igår fick jag för första gången bekanta mig med min Tera på riktigt och vi fann varandra på stört! Vår omedelbara kompatibilitet kan vi  tacka fredagens bikefit för där mina lokala cykelgurus Kim och Emelie tillsammans med Crescent såg till att Teran och jag blev så tighta som möjligt. En professionellt utförd inställning på cykeln är en investering, inte bara för kroppen utan också för maximal cykelglädje. MTB Håkan har ägnat ett helt blogginlägg (väl illustrerat med tumstock och film) som berättar mer om centimetrar och parametrar, kolla in det!

Smalare styre med "kuddar" under styrlindan, kortare styrstam och sulor i skorna för att knäna inte ska tippa in. Små detaljer gör stor skillnad.

Smalare styre med “kuddar” under styrlindan, kortare styrstam och sulor i skorna för att knäna inte ska tippa in. Små detaljer gör stor skillnad.

Efter att ha vakat över datorn som en hök för att säkra en plats när Vasaloppsanmälan öppnade var det alltså dags att möta våren från sadeln. Tillsammans med min vän Lars rullade vi på (delvis) sopade gator, parerade för lömska isfläckar där höga träd hindrade solen från att värma vägen, hälsade på skällande hundar och nyfikna hästar allt medan livsandarna jublade. Det är en ynnest att se världen från en sadel.

Det blev tre mil. Helt okej för två motionärer på premiärtur. 97 återstår till hundra. I fjol passerade jag dem den 22 maj, det ska bli spännande att se när det blir i år.

ljus-o-karlek

Dag blir till kväll. Fåglarna tystnar, mörkret faller. Helt plötsligt tvära kast och ett samtal ingen vill få. I takt med att liv börjar gro har ett annat liv just tagit slut. Alldeles för tidigt, alldeles för fort och som alltid outsägligt orättvist. En enastående människa fattas oss nu och lämnar efter sig, inte enbart ett enormt tomrum, utan också påminnelsen om alltings förgänglighet. Vi måste vara rädda om varandra, om oss själva och vår omvärld. Varje dag, varje minut. Hela livet.


Partners som bidrar med information, produkter och annan hjälp till Vätternrundans ambassadörer är AktivitusBianchiCraftCrescentEnervitPeppsterShimanoStadium och Thule.

Från soffan till sadeln

//AMBASSADÖR VÄTTERNRUNDAN 2017//

Medelålders, medelmåttig motionär som äntligen har insett att varje enskild människa har förmåga att bli den man vill vara. Uppvuxen under midnattssol och i polarvintermörker, men lever sedan 23 år tillbaks i självvald exil i en småländsk Bullerby. Anser att en cykel är (nästan) allt en människa behöver för att bli lycklig. Med mitt ambassadörsskap vill jag visa på kamratskapen och värmen man möts i den här sporten. Och att man visst kan genomföra en Vätternrundan, även om man inte tror att man kan. Häng med mig på min resa.