Artikel

Halvvättern gav nya vänner

2017-06-11

De var från början fyra vänner som tillsammans skulle klara av Halvvättern. När de gick i mål hade vänskapskretsen utökats med två cyklister.
– Nu måste vi bli vänner på Facebook, säger June Maria Lif från Segeltorp.

June Maria Lif cyklade tillsammans med tre vänner från Stockholm. Målsättningen var att tidsmässigt göra ett bättre lopp än 2016. Vilket hon också lyckades med – mycket tack vare att gruppen utökades mitt under loppet.
– Vi fick sällskap av två killar som inte heller kände varandra. Vi var fem stycken med namn som började på J och så en Morgan…
För June Maria Lif var det alltså en lyckad dag. Dels för att Halvvättern gick så bra, dels för de två nya vännerna. Gänget lärde känna varandra under loppet och fick till ett bra tempo hela vägen.
– Vi var väldigt väl synkroniserade i klungan. Om alla inte är jämnstarka kan det bli ganska ryckigt. Men nu var vi jämna, säger hon.
Det var efter ungefär tre mil som June Maria Lif och hennes grupp fick sällskap. Vilket bara gjorde resan ännu smidigare.
– Det är mycket lättare med sex stycken i klungan än fyra. Så det här blev ett av mina bättre cykeläventyr, säger hon.
Det är just cykeläventyr som hon är ute efter. June Maria Lif jagar inga tider utan vill i stället ha roligt och hela tiden utveckla sin cykling. Hon har tidigare genomfört tre Vätternrundor, men det här var hennes första Halvvättern.
– Halvvättern är nästan bättre än Vätternrundan. Bansträckan är väldigt vacker och publiken i Väderstad var helt fantastisk när de gjorde vågen för oss.

 

Text och foto: Johan Larsson