Sida

Vilket program ska jag välja?

Välkomna till Vätternrundan och Guided Heroes träningsprogram 2024 för dig som vill köra något av Vätternrundans lopp. Hoppas du hittar inspiration och ett program som passar just dig.

Sub 15 – Skapa en behaglig resa

Det här programmet är skrivet för dig som känner dig som en novis inom cykel. Målet med Vätternrundan är att ta sig runt helskinnat och hälsosamt, och du har egentligen inget krav på tid. Programmet är skrivet för att ta sig runt, och det kunde lika gärna heta Sub 17. Du har ingen vana av cykelträning, kanske inte ens spinning.
    Programmet börjar i februari, har fokus på kortare pass som du troligtvis genomför på någon friskvårdskedja och framåt våren, påsk och sommartid tar du ut eller införskaffar dig den cykel som ska ta dig runt sjön. Det är vid denna tid som du växlar upp träningen och börjar cykla mer och längre. Under vintern är träningen mer inriktad på spinning och annan träning som du kanske bedriver sedan tidigare. 

Till träningsprogrammet

Sub 12 – Ta ett steg till i din cykling

Du som satsar på en tid under 12 timmar har troligtvis lite mer vana vid cykelträning, och kanske redan kört någon gång tidigare. Du kanske har gått med i en klubb eller cyklar med ett kompisgäng. Du brukar träna någon form av cykling även under vintern och har en del vana av längre cykelpass under sommarhalvåret. Programmet specificerar lite mer cykelträning tidigare i programmet än vad Sub 15 gör. 

Till träningsprogrammet

Sub 10 – Utmana dig själv ordentligt

I det här programmet närmar vi oss en ganska seriös satsning och du har troligtvis en hel del vana av cykling. Du har nog kört Vätternrundan och andra motionslopp tidigare, vet vad som krävs av dig för att cykla ännu lite fortare. Du tillhör kanske en cykelklubb och genomför en satsning på Vätternrundan som grupp. Det brukar behövas när man ska cykla i de hastigheter som vi pratar om nu.
    De flesta i den här gruppen behöver få ihop långa cykelpass redan i början av schemat för att så småningom kunna hålla en relativt hög fart så länge som 9,5 timmar. 

Till träningsprogrammet


För mer hjälp

För dig som vill ha mer hjälp inför Vätternrundan har Guided Heroes tagit fram ett alternativ. Läs mer här nedan:

Personlig Coach Premium 

Vill du ha ett skräddarsytt träningsprogram och rådgivning av en personlig coach inför Vätternrundan? Tillsammans med Guided Heroes kan Vätternrundan erbjuda dig specialpriset 995:-/mån på månadsabonnemanget Personlig Coach Premium.

Läs mer här.