Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Göteborgsgirot XC MTB 50 km 2023

28/5

795kr

Göteborgsgirot XC MTB 50 KM 2023 är ett lopp som tar dig genom natursköna Delsjön med omnejd. Loppet utgår från Heden i centrala Göteborg och går i såväl terräng som på stigar, grus och någon kort transport på asfalt. Banan består av blandade utmaningar genom både snabba eller tekniska partier, men loppet är mer fysiskt krävande än vad det är tekniskt. Målsättningen har varit att skapa en bansträckning som är rolig, varierande och där flera cyklister kan delta samtidigt utan trängsel. Genom en bra dialog med myndigheterna har vi fått möjlighet att använda fina naturstigar och göra vissa förbättringar i terrängen. Det finns en tävlingsklass för deltagare med tävlingslicens och en motionsklass som är öppen för alla över 15 år.

Årets bansträckning är den samma som kördes 2021, vilken har varit den mest uppskattade bland våra cyklister. I år har det också gjorts en liten uppdatering av sträckan vid MTB-spåret ner från Brudaremossens mast.

Göteborgsgirot lanserades som ett sätt att binda samman staden och de deltagande cyklisterna fick uppleva alla stadsdelar. Den ambitionen lever kvar än idag och evenemanget som helhet berör hela staden. Samtliga lopp har start och mål mitt i centrala Göteborg, vilket också reflekterar den centrala roll vi vill att cykeln ska få i samhället. Välkommen att uppleva Göteborg från cykelsadeln!

Detaljer

Datum:
28/5
Pris:
795kr
Evenemang Kategori:
Evenemang Taggar:
,
Webbplats:
https://goteborgsgirot.se/lopp/xc-mtb/

Arrangör

Göteborgsgirot
E-post:
info@goteborgsgirot.se
Webbplats:
goteborgsgirot.se

Plats

Heden
Parkgatan 35
Göteborg, 411 38
+ Google Map