Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Göteborgsgirot 2018

2018-05-05

Datum: 5 maj 2018.
Distans: 140 km.
Plats: Göteborg.
Nivå: Tävling & Motion.


Göteborgsgirot 140 km är loppet som ger motionären möjlighet att mäta sig mot eliten. Loppet utgår från centrala Göteborg och cyklas på en bana som tar dig genom vackra vyer i och runt staden. Det finns en tävlingsklass för deltagare med tävlingslicens och en motionsklass som är öppen för alla över 17 år.

Göteborgsgirot 140 km startar med masterstart vilket innebär att samtliga deltagare startar tillsammans och leds genom de mest centrala delarna av Göteborg i lugnt tempo innan fri fart gäller. Tidtagning börjar utanför stan.

Startgrupper

Det finns olika startgrupper med olika hastigheter vilket gör att du kan cykla i ett tempo som passar dig. Om du vill cykla med en kompis så välj bara samma startgrupp när ni gör anmälan.

Depåer

Loppet har depåstopp med dryck och enklare snacks.

Tävling

För att delta i tävlingsklassen krävs det att du har tävlingslicens samt medlemskap i en godkänd cykelklubb enligt Svenska cykelförbundets regler. Har du ingen årslicens kan du köpa till en engångslicens vid anmälan (200 kr). Tävlingsklassen är separerad från motionsklassen med en löpande avspärrning. För deltagare som håller sig inom avspärrningen är det fri väg från övrig trafik.

Notera! Bakom sista avspärrningsfordonet är det motionslopp som gäller och trafikregler ska följas därefter. Detta gäller även om du är anmäld i tävlingsklass.

Motion

I motionsklassen är det inget krav på tävlingslicens eller medlemskap i cykelklubb. Som deltagare i motionsklassen får du cykla på samma vägar som tävlingsklassen med reservation för de sista kilometrarna som kan skilja något. Banan för motionsklassen är delvis avspärrad och bemannad av flaggvakter i större korsningar. Trafikregler gäller i motionsklassen.

 

Detaljer

Datum:
2018-05-05
Evenemang Kategori:
Evenemang Taggar:
,
Webbplats:
http://goteborgsgirot.se/lopp/goteborgsgirot/

Arrangör

Giro Cycle Club
E-post:
info@girocycleclub.se
Webbplats:
http://girocycleclub.se/

Plats

Heden
Göteborg, Sverige + Google Map