Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

GFNY Uppsala 2022

2022-07-03

1599kr

GFNY Uppsala 2022 tar dig från det dynamiska, energiska myllret i Sveriges 4:e största stad till Uppsala läns hisnande natur.

Startområdet ligger på Svartbäcksgatan, Uppsalas trendiga shopping-, bar- och restauranggata. Loppet startar med masterstart på en neutraliserad sträcka från centrala Uppsala i 4 km. När du väl tar till vänster mot Ulva kommer ledarbilen att öppna loppet.

Denna GFNY-slinga genom Uppsala läns vackra landsbygd tar dig förbi dussintals små sjöar, ett viltreservat, naturreservat, skogar, charmiga byar, hästgårdar, bondgårdar och mer. En del av loppet går längs en av Linnés vandringsleder, som forskaren gick till fots för att studera och klassificera växter, djur och mineraler.

De små, slingrande vägarna har genom historien skapats och formats av naturen och av djurens och människans användning, vilket resulterat i vägar som är extremt roliga för cykling: en konstant växling mellan uppför och utför över mjuka kullar och vänster-höger-vänster-höger-svängar. Stillheten och storheten i Uppsala läns natur kommer att få dig att förstå varför denna plats valdes för tusentals år sedan av vikingarna och genom bevarande och vård har Uppsala vaktat den hisnande naturen än i dag.

Eftersom det inte finns några betydande stigningar (loppets högsta punkt är 70 möh), kommer det att ge dig intrycket av att banan är platt. Men den långa distansen samlar på sig 1550 m klättring, då vägen är kuperad. Dina ben kommer att ständigt få anpassa sig till den föränderliga topografin, vilket förmodligen kommer att bli dagens största utmaning.

Loppet går över tre sektioner av oasfalterade vägar, med en total sträcka på 25 km. Vägarna är hårt packade och i bra skick för din landsvägscykel, du behöver ingen speciell cykel eller däck. Var noga med att följa vägreglerna, sträckan på 150 km, där tidtagningen sker, kommer inte att ha polisstöd och det finns en stoppskylt och en väjningsskylt, som du måste följa och iaktta vanlig försiktighet som varje gång du följer trafiklagarna på öppna vägar.

Efter målgången i Ulva kommer du att ha 4 km tillbaka till centrala Uppsala där du började din dag. Varva ner benen på vägen tillbaka. Firandet efter loppet väntar på dig i IFU Arena. Efter att ha korsat den högtidliga mållinjen, hämta din medalj och målgångsfoto och njut av måltiden efter loppet med musik, festligheter och prisutdelning. Återupplev den obeskrivliga dagen med din familj och dina vänner, intrycken från denna dag och loppet kommer du att minnas som en cykelhöjdpunkt under ditt år.

Detaljer

Datum:
2022-07-03
Pris:
1599kr
Evenemang Kategori:
Evenemang Taggar:
, ,
Webbplats:
https://uppsala.gfny.com/

Arrangör

GFNY
E-post:
Info@gfny.com
Webbplats:
https://uppsala.gfny.com/

Plats

Uppsala
Svartbäcksgatan
Uppsala, 75320
+ Google Map