Blogg

Vloggarhelg i Motala

Haaaaaaallååååå! Varning för låååångt inlägg nu.

Nu i helgen har alla Vätternrundans fyra vloggare (Madde, Nellie, John och jag) träffats i Motala för en helg full av cykling. Görsköj! John och Madde hade jag träffat tidigare. John i Vansbro när vi hämtade cyklar hos Bianchi och Madde som hastigast när hon körde min cykel till Västerås här om dagen. Nellie däremot var första gången jag träffade. Ett sånt härligt gäng! 🙂

Under fredagen cyklade de andra MTB – jag som kom lite sent missade dock denna tur. Det var tråkigt – hade gärna provat på det där med bredare däck, dämpare och grus. Men å andra sidan är jag rätt övertygad om att 23 mm däck är fräckare.

lördagen kom Roger Sjöberg, Vätternrundan-coach, och Anna Pucar Rimhagen från MAIF för att spendera dagen med oss. Roger började med att köra ett teoripass ute i solen. Där gick vi igenom gruppcykling ur olika aspekter. Det var verkligen givande, men lite snurrigt med bara massa teori. Det ordnade dock upp sig ganska snabbt när vi väl gav oss iväg på cyklarna. Då fick vi till att börja med cykla i två led. Både Roger och Anna stöttade och kommenterade med saker vi kunde förbättre – ligg närmare där, kolla framåt, våga vara närmare i sidled, etc. Väldigt givande att hela tiden få feedback på det vi gjorde. Självklart hann vi med att snacka en del skit också mellan varven:)

Vi tog oss ned till Motala och stannade till vid Vätterns strand. Plåtade lite och njöt av den fina utsikten. Där var så vackert att vi började alla fundera på ifall de där Mallorca-lägrena verkligen är på Mallorca eller kanske är det rent ut sagt bara i Motala? Både Roger och Anna påpekade att mina ben var lite väl håriga för att vara cyklistben. Som tur var gjorde dom aldrig slag i planen att vaxa bort’et… hehe.

Efter Mallorca-stranden väntade fika hemma hos Roger. Bullar, kakor, kex , saft och kaffe. Hur härligt som helst. Där fortsatte teorilektioerna – nu dock med fokus på själva cykeln och cykelmekande. Genomgång av allt från slangbyte, däcktips, hur man justerar växlar, m.m. Med tanke på all information vi strösslades med var det tur vi hade kamerorna igång, hehe.

När fikat landat i magarna och huvudena var fulla av mek-tips var det dags att bege sig av igen. Anna behövde cykla hemåt, men som av en händelse hade Björn, en kompis till Roger, svängt förbi på chans för att se om Roger var hemma. Och som av en händelse hade Björn sin bianchi och cykelkläder i bilen, så han hakade på oss när vi skulle cykla tillbaka till Medevi.

Hemvägen fylldes med mer praktisk träning. Först lite mer två par men sen även lagtempo (alla på ett led) och sedan belgisk kedja. Från att ha känt till noll sätt att cykla i grupp, kunde jag helt plötsligt tre. Kul känsla!

Tillbaka vid Medevi sa vi hej då till Roger och Björn och smet in till fantastiska Medevi ProSalus affär. Där har Bengt och Helena tillverkar ekologiska, fina hudvårdsprodukter i många år nu. Fick berättat för mig av Bengt att allting började med glasstillverkning på 80-talet. Men efter att de fick problem med sliten, torr och trött hud började de lära sig om och utforska hudvårdens värld. Såhär ett gäng decennium senare producerar de hudvård till alla möjliga användningsområden. Vi fick varsitt kit med salvor, bland annat deras kända produkt RumpRäddaren, och när vi besökte butiken köpte jag på mig lite till. Efter en dag i solen var det riktigt härligt att smörja in sig med lite fin aloeverakräm…. 🙂

Sov gott den natten. Full med intryck. Härligt.

När söndagen kom blev det att snabbt packa bil och vräka i sig frukost. På schemat stod nämligen långtur med MAIF cykel och firandet av cykelns dag. Nellie kände sig tyvärr sjuk och missade. John och Madde behövde börja köra hemåt (John hade 70 mil hem, hua!) så från vloggargänget blev det bara jag som var med. Hade bestämt att cykla med 28-gruppen, men Roger bestämde sedan att 30-gruppen blev bra. Inte mycket att säga, bara att anta utmaningen. Hehe. Det var bland det roligaste jag varit med om i träningsväg. Vi blev väl ett gäng på 14-16 pers ungefär och cyklade knappt 9 mil (gamla Tjejvätternrundan). Aldrig tidigare hade jag cyklat i en så stor klunga. Det var tur att Roger hade haft så pass bra teori och praktik med oss dagen innan så jag kunde hänga med i allt som hände. Lite av en magisk känsla att åka i det smått kuperade landskapet i en grupp med så många cyklister och bara höra suset. När vi kom tillbaka till Motala stod det korv och ostkaka på menyn. Wünderbar. Stooooooort tack till MAIF för att ni välkomnade mig så fint som ni gjorde. Tack!

IMG_6217

Helgen rundades av med en eftermiddag hemma hos Roger och hans fru Bernice. Så underbart öppna människor – vi hade aldrig träffats förrän på lördagen och på söndagen bjuder de hem mig på saft och bullar i trädgårn. ”Inte ska du behöva sitta ensam och vänta på centralen i flera timmar, klart du kommer med till oss!”.

Det är svårt att sammanfatta helgen i korta ord. Som kanske märks på inläggets längd… Men om jag ska försöka stapla upp några väl valda ord får det bli utveckling, umgänge, eldsjälar, värme, cykelglädje och gött folk:).

Kör hårt där ute!
Vi hörs

Tobbe

Träningsvardag

Tjena! Tobias Lindgren var namnet. Bor i Uppsala där jag arbetar på universitetet som lärare på juristprogrammet. Gillar utmaningar i "lagom nivå", vilket ofta innebär "genomförande"-nivå. Cyklade min första Vätternrunda 2016 som ett led i min klassiker och fick genom uppladdningen och träningen inför loppet på riktigt upp ögonen för cykling. Är också ett fan av löpning - vilket jag aldrig trodde jag skulle höra mig själv säga.

På den här bloggen skriver jag mestadels om träning i allmänhet och cykling i synnerhet. Ibland leker jag snille och sitter och spekulerar om något i största allmänhet.

Kul att ni tittade förbi:)