Blogg

Siljan runt

Hola!

I fredags körde min bror från Göteborg upp och hämtade mig i Uppsala. Därifrån vidare till Sala för att plocka upp min sambo innan vi till slut landade strax utanför Leksand där vi skulle bo hemma hos svärfar och hans respektive. Så saaaaagolikt vackert där uppe. Kolla bara här:

IMG_6520

Vajert är bara förnamnet!

Hur som haver. På lördagen var det dags för loppet: Siljan runt 160 km. Hade innan loppet aldrig cyklat längre än drygt 100 km, så det skulle bli en ordentlig ökning på den fronten. Som tur var bjöd Dalarna på solsken, alldeles lagom temperatur på 12-18 grader och lätta vindar. Men det var allt lite nervöst inför start.

IMG_6530

Det släppte dock ganska fort när vi väl gav oss iväg norrut. Turen gick först runt norrut, mot Orsa. Jag och Jonas hamnade bakom ett gäng Bravida-gubbar och lite annat folk som drog på i rätt bra tempo. Hade helt klart nytta av detta när vi kom fram till första depån efter 30 km. Enervit, banan och bulle sen trampade vi vidare. Via Orsa, Mora-Noret, Nusnäs fram till Garsås. 70 km avklarade och dags för varmkorv. Goooott. Men herregud sån tid det tog, vi köade säkert drygt 30 minuter. Men det vare värt för det var smaskens. Efter Garsås var nog den vackraste biten via Rättvit, Tällberg och andra småbyar innan vi kom till Leksands-depån. 110 km var avklarade och kroppen kändes fortfarande härligt pigg. Väl över på västra sidan började det bli lite motigt dock, vi hade sagt att vi skulle trycka på lite extra och det gjorde vi vilket kändes. Men det var aldrig för mycket, bara sådär härligt jobbigt. Skippade en depå på västra sidan men stannade allt på kaffe och bulle på sista depån. Därefter bara 12 km kvar, de gick som en dans med bra kraft i benen. Väl i mål blev vi belönade med jättefin dalahäst. Inte illa! Och Lisa hade köpt choklad. Inte illa det heller!

IMG_6528

Sammanfattningsvis: Underbar miljö, bra känsla i kroppen och kul rakt igenom. En toppenhelg, helt enkelt!

 

IMG_6557

 

Hade gött,

Tobbe

 

Träningsvardag

Tjena! Tobias Lindgren var namnet. Bor i Uppsala där jag arbetar på universitetet som lärare på juristprogrammet. Gillar utmaningar i "lagom nivå", vilket ofta innebär "genomförande"-nivå. Cyklade min första Vätternrunda 2016 som ett led i min klassiker och fick genom uppladdningen och träningen inför loppet på riktigt upp ögonen för cykling. Är också ett fan av löpning - vilket jag aldrig trodde jag skulle höra mig själv säga.

På den här bloggen skriver jag mestadels om träning i allmänhet och cykling i synnerhet. Ibland leker jag snille och sitter och spekulerar om något i största allmänhet.

Kul att ni tittade förbi:)