Blogg

Premiere di celeste

Så var dagen äntligen (ÄNTLIGEN!) här: utomhuspremiären! Årets första tur  på gatorna, årets första svängom med den italienska primadonan, årets första doft av nedförsbacke, årets första smak av vatten som blivit ljummet(!) av solens strålar. En av årets bästa dagar, utan tvekan.

I lördags kände jag mig lite seg. Hade redan under veckan planerat in premiärturen. Var ute på Teamsportia för att glutta på nya cykelskor (men hittade inga, nya modeller kommer tydligen först till veckan) på förmiddagen. Köpte också på mig nya klossar (bra grej att starta säsongen med) och nya smörjmedel mm. Väl hemma blev det en ordentlig genomgång av växlar, bromsar och klossar. Smörja och torka. Min fina donna ska allt vara på sitt bästa humör när vi beger oss ut på vägarna.

Med den halvsega känslan i kroppen blev det bara en dryg mil för att känna på växlar, bedöma grusmängd på gator och sådär. Istället körde jag lite längre och hårdare idag, söndag. Det blev lite av en strid mellan sol och vind. Solen önskade mig en hjärtligt trevlig dag och höll mig varm, trots bara cykeltröja och armvärmare. Vinden däremot var sådär härligt bipolär som bara vinden kan vara: halva sträckan en jäkla pina till motvind (och hastighet runt 25), andra halvan en skänk från ovan och en hjälpande hand på ryggen (och hastighet på 40). Även om det inte blev ett särskilt långt pass (1h15min) var det tillräckligt för att väcka något till liv. Något som legat i ide i mitt inre. Den där oerhört härliga känslan av frihet, att få bli ett med cykeln och att få övervinna naturen – njuta av naturen. Att få höra ljudet av 23 mm tunna däck mot asfalt, att få ställa sig upp och trampa skiten ur låren i sega uppförsbackar, att få det där pirret i magen av att se hastighetsmätaren springa iväg i nedförsbackarna, att få vinka åt andra cyklister vars leenden sträckte sig från öra till öra, att få njuta av ett magnifikt hantverk till cykel, att få känna solen värma och vinddraget kyla.

Snart drar vi igång gruppträningen med målet Vätternrundan. Jo då, det blir nog en bra säsong detta.

Och nog tusan är det en av årets bästa dagar. Premiärdagen.

Träningsvardag

Tjena! Tobias Lindgren var namnet. Bor i Uppsala där jag arbetar på universitetet som lärare på juristprogrammet. Gillar utmaningar i "lagom nivå", vilket ofta innebär "genomförande"-nivå. Cyklade min första Vätternrunda 2016 som ett led i min klassiker och fick genom uppladdningen och träningen inför loppet på riktigt upp ögonen för cykling. Är också ett fan av löpning - vilket jag aldrig trodde jag skulle höra mig själv säga.

På den här bloggen skriver jag mestadels om träning i allmänhet och cykling i synnerhet. Ibland leker jag snille och sitter och spekulerar om något i största allmänhet.

Kul att ni tittade förbi:)