Blogg

Nästa utmaning?

Tjabba tjena

Nu går vi snart in i riktig höst och vinter. Det börjar bli dags att förbereda cykeln på vinterträning (dvs sätta på trainerdäck och plocka fram trainern). Men det börjar även bli dags att börja fundera på nästa års utmaningar och tävlingar. 🙂
Just nu är det lite för mycket kul att välja på för att jag ska känna mig helt nöjd, hehe. För allt kul, ja det kan man tyvärr inte hinna med. Varken tidsmässigt eller träningsmässigt.
Jag står inför lite olika val vad gäller utmaning för 2017:
1) köra en klassiker till
2) satsa på en riktigt bra Vätternrunda, i klubb eller lag för att ta det hela till ny nivå
3) försöka mig på en maraton
Fördelen med 1 är att man får mycket av det roliga. Nackdelen är att det inte blir så mycket nytt. Det går ju dock att även lägga in klubb/lag för VR även om jag försöker en klassiker igen, men det blir ju dock mest skidfokus under vintern.
Fördel med 2 är att det skulle vara sketasköj rent ut sagt att köra en vintersäsong med fokus cykling och att sen när våren kommer få börja cykla i lag/klubb. Shit va skoj att stå på startlinjen i Motala i juni med 29 andra goa glada mänskor från samma lag!
Fördel med 3 är framför allt att det blir något helt nytt. I träningen inför Lidingö har löpningen verkligen vuxit på mig. Gillar det mer och mer, vilket känns helt galet att skriva. Och min gode vän Axel ska nog försöka sig på en mara och det skulle ju vars grymt kul att redan nu börja förbereda en mara i juni.
Hm! Kommer bli några fundersamma dagar framöver.
Hur som helst blir det åtminstone halvvättern – det vågar jag chansa på trots mara. Tror inte jag vågar/har möjlighet att träna både inför mara och hela rundan.
Hmmmmmm!, var ordet. Men det är ett ganska behagligt problem, trots allt 🙂
Hade!
/Tobbe

Träningsvardag

Tjena! Tobias Lindgren var namnet. Bor i Uppsala där jag arbetar på universitetet som lärare på juristprogrammet. Gillar utmaningar i "lagom nivå", vilket ofta innebär "genomförande"-nivå. Cyklade min första Vätternrunda 2016 som ett led i min klassiker och fick genom uppladdningen och träningen inför loppet på riktigt upp ögonen för cykling. Är också ett fan av löpning - vilket jag aldrig trodde jag skulle höra mig själv säga.

På den här bloggen skriver jag mestadels om träning i allmänhet och cykling i synnerhet. Ibland leker jag snille och sitter och spekulerar om något i största allmänhet.

Kul att ni tittade förbi:)