Blogg

Lidingöloppet MTB

I mål. Ansiktet kokar. Sockerbeläggning av energigels ligger längs tandraden.

Solsken. Motvind. Kuperat. Skogstig. Lidingöloppet MTBs premiärlopp. Grymt kul bana och snyggt anordnat.  6,2 mil runt Lidingö med hejande publik, ibland lite sovande tonåringar som glömde visa vägen. Grymt lopp allt som allt.  Musik som pumpade ut vid vissa ställen fick mig att tänka på Midnattsloppet goes MTB.

Jag var ta mig tusan nervös igår och imorse. J var nervös. Jag vet inte hur många gånger jag behövde kissa innan starten och varenda gång fick jag ta av mig typ allt, eftersom jag körde med BIB (hängslor). Jag är orutinerad med att köra lopp och är lite försiktigt med att bränna krutet. Jag missade de sista markeringarna på hur långt det var kvar och jag hade kunnat lägga i en extra växel på de sista kilometrarna. Förutom i den där 90 graders lutande (ja typ) backen som kom två gånger under loppet, varav sista gången var några km innan mål, där kramad lungorna varje andetag så jag trodde jag skulle kräkas. Älskade farbrorn som stod längst upp och hejade på mig och sa att det var sista jobbiga backen – mitt svar “fy fan vad skönt”. Samma sak med tjejerna som efter 55 km stod högst upp i en annan BRANT backe rakt in i loppet mest tekniska parti och hejade – TACK – mitt svar där var “alltså den där jävla backen”.

Viktor hjälpte oss och langade. Utan honom hade jag gått torr några gånger. Tack vännen för din grymma support.

Jag körde in på en 7:e plats i Damer tävling, nyförälskad i min cykel.

Jag är sjukt impad av Malin och Sandra som hade kedjebrott och punktering och MiniAlthini som körde med sin skogsprinsessa. Fan vad grymma ni är tjejer! J är en supertalang. Stark och imponerande på cykeln. In på topp 50 av herrar Elit.

 

Cykelsnack med Jessica Clarén

Nike Master Trainer med världen som arbetsplats. Vinnare av Guldhjärtat. En av Sveriges största och mest inflytelserikaste träningsbloggare.

Jessica är stark, snabb och ödmjuk en liten härlig blandning av varm glöd och lugn. Hon är skåningen som växte upp mellan löpspåret och simbassängen. Pluggade idrottsmedicin, nutrition, biomekanik och diverse andra kurser under 7 år i norrland landade sedan i Stockholm. Tog examen som Interactive Art Director på Hyper Island. Och står med ena benet i träningsvärlden och andra i den digitala.

Hon började instruera 1998 och blev genast förälskad i mötet med deltagarna. Jessica söker ständigt efter mer och ny kunskap för att hitta nya dimensioner i sitt instruerande och vill se till att alltid sätta en nytänkande prägel på sina klassupplägg – holistiskt, genomtänkt, smart och kärleksfullt.

Hon är idag Nike Trainer, instruerar klasser, utbildar för SportsClub Education och försöker alltid göra allt med stort varmt hjärta och mycket humor.

2013 satte hon sig på sadeln utomhus och upptäckte att det där med att cykla är ganska kul. I år 2014 startade hon She Rides – en community för alla som cyklar.

Hon lever med passion i allt hon gör och hennes ben är lika starka och uthålliga som hennes stora hjärta. 2013 tog hon SM-guld i lag i tempo.

Äventyrslysten som hon är är hon tokigt förtjust i frihetskänslan. Hon jagar den jämt i skidåkning, löparturer och på yogamattan. Just nu sitter hon mycket på sin mtb och susar fram över rötter och mjuka skogsstigar.

Jessica tar löpande uppdrag och är en sann entreprenörssjäl.