Blogg

Cykling på Gran Canaria

Jag bytte snabbt som tusan skidorna mot sadeln. Jag for som en iller (eller något annat snabbt), bokstavligen ner från Ramundberget till Skåne, för att lämna busar hos mina fantastiska föräldrar och sedan vidare ner till Gran Canaria för att smyga på och praoa hos proffsen (som Malin säger). Tidigare Team Cykel City, numera Team Unaas Cycling powered by BLIZ,  som är på ön på träningsläger. Jag är här och blir nyfiken och förälskade i racer (men mtb är min stora kärlek).

Det är sjukt kul, häftigt och magiskt på alla sätt. Jag har inte varit så där jätte förtjust i landsvägscykling, men att vara med ett gäng grymma proffscyklister, magnifika tränare som Mattias och Aike, cykla med sponsorerna till laget, ger mersmak på ett farligt dyrt sätt.

Idag har vi varit ute från 10.00 – 16.00 på sadeln med avbrott för kaffe och påfyllnad av vatten (samt kisspaus). Galet lång tid i sadeln. Galet uppför. Och galet läskigt utför. Men jag tycker det är kul. Kroppen är stark och trivs i cykelkläderna och cykelbrännan har satt sig.

Proffsen och sponsorerna innan start. Strax före 10 på morgonen.

Bästa Malin och J. Redo för en dag på sadeln och i solen.

Påfyllnad av kaffe och dricka innan den extremt tuffa klättringen uppåt.

Finally uppe på toppen efter brant och seg oavbruten klättring under 9 km.

 

Cykelsnack med Jessica Clarén

Nike Master Trainer med världen som arbetsplats. Vinnare av Guldhjärtat. En av Sveriges största och mest inflytelserikaste träningsbloggare.

Jessica är stark, snabb och ödmjuk en liten härlig blandning av varm glöd och lugn. Hon är skåningen som växte upp mellan löpspåret och simbassängen. Pluggade idrottsmedicin, nutrition, biomekanik och diverse andra kurser under 7 år i norrland landade sedan i Stockholm. Tog examen som Interactive Art Director på Hyper Island. Och står med ena benet i träningsvärlden och andra i den digitala.

Hon började instruera 1998 och blev genast förälskad i mötet med deltagarna. Jessica söker ständigt efter mer och ny kunskap för att hitta nya dimensioner i sitt instruerande och vill se till att alltid sätta en nytänkande prägel på sina klassupplägg – holistiskt, genomtänkt, smart och kärleksfullt.

Hon är idag Nike Trainer, instruerar klasser, utbildar för SportsClub Education och försöker alltid göra allt med stort varmt hjärta och mycket humor.

2013 satte hon sig på sadeln utomhus och upptäckte att det där med att cykla är ganska kul. I år 2014 startade hon She Rides – en community för alla som cyklar.

Hon lever med passion i allt hon gör och hennes ben är lika starka och uthålliga som hennes stora hjärta. 2013 tog hon SM-guld i lag i tempo.

Äventyrslysten som hon är är hon tokigt förtjust i frihetskänslan. Hon jagar den jämt i skidåkning, löparturer och på yogamattan. Just nu sitter hon mycket på sin mtb och susar fram över rötter och mjuka skogsstigar.

Jessica tar löpande uppdrag och är en sann entreprenörssjäl.