Blogg

Träning, gymnasieval och skador

 

img_8315

Hej!

Nu har det gått en månad sedan jag skrev något här på bloggen. Det känns som att tiden bara rusar iväg.  Skolan har satt igång med en väldig fart en massa läxor och prov hela tiden. Jag har inte mycket tid över nu till så mycket mer än skolan och träning känns det som. Att börja nian och snart vara tvungen till att välja gymnasium känns jobbigt.

Jag har fått  en massa reklam till olika gymnasieskolor och där av även till två cykelgymnasium.

Just nu har jag inte bestämt mig om vad jag ska välja utan jag kommer att gå på gymnasiemässan och besöka olika montrar. Det jag har bestämt mig för är att det ska bli mitt eget val utan påverkan av någon annan.

fullsizerender-2

Tyvärr har jag fått ont i mina knän, så just nu får jag ta det lite lugnt med cykel och löpträningen.  Knäna värker det känns som knivar sticker in i knät eller att det är en nerv som ligger i kläm. Jag har bara styrketränat nu under två veckor och tänker fortsätta med det tills jag får träffat en läkare som kan ge mig tips och råd om vad det kan vara och vad jag ska göra för träning.

Jag har satt upp min racercykel på min trainer så jag längtar tills jag kan sätta mig på cykeln igen och träna. Håller tummarna att det inte är något allvarligt utan att jag snart är ok igen.

Mina funderingar är om jag ska cykla halvvättern till nästa år, då kommer det att krävas en hel del träning inför det. Fem mil mer än jag cyklade förra gången är ju ganska långt så jag har inte riktigt bestämt mig ännu.

Kosten har jag ändrat lite på och jag äter nu extra protein för att få in lite bättre mellanmål. Jag använder proteinpulver i pannkakor och smoothies det smakar faktiskt riktigt gott :).

Ha en härlig höst och vi hörs snart igen!!!!!!

//Nellie

fullsizerender

img_8313

Ung cyklist

Hej jag heter Nellie Månsson, 15 år i år och jag kommer från Kungälv. Jag tränar orientering med Göteborg-Majorna orienteringsklubb, rider och går på gym och kör spinning på Friskis och Svettis i Kungälv. Jag och några tjejer från min orienteringsklubb håller på med en tjejklassiker, och tjejvätternrundan är sista delen för mig att klara av tjejklassikern. Som en del av träningen inför tjejvätternrundan skall jag börja cykla med TeamKungälv och gå på olika spinningpass hade jag tänkt. Jag hade även tänkt köra löpning och styrketräning. Jag har testat flera olika idrottsgrenar sen jag var liten och började intressera mig för cykling i och med tjejklassikern, och jag ser verkligen fram emot att dela med mig av resan till målet i Motala. Jag Vloggar nu för Tjejvättern och den 18-20 maj är jag gäst instagrammare för Vätternrundan. När det gäller blogg så är jag inte helt ny men inte så erfaren heller.