Blogg

Super sprint premiär

FullSizeRender

Nu har jag för första gången i mitt liv gjort premiär i supersprint (triathlon).

Starten gick av stapeln i Långasjön i Blekinge. Vi startade både män och kvinnor samtidig i klassen med 350 m simning. Jag hade ingen våtdräkt på mig utan simmade i sport topp och löparshorts. Det kan jag säga att det  ångrar jag, vattnet kändes riktigt kallt trots att det var 17 grader vid ytan. Jag fick nätan kramp av kylan. Jag har inte hunnit gå någon crawlkurs  så jag satsade på att simma bröstsim, det gick lugnt och stilla :).

IMG_5398

Nästa gren var cykel 10 km, jag var riktigt snabb i växlingen från simningen till cykeln, jag hade köpt ett band som man sätter nummerlappen på och som man bara knäpper runt sig, det sparade jag tid på. Jag hade skorna på marken på en handduk, där torkade jag  fötterna men jag skippade strumporna eftersom det bara skulle ta onödig tid. Cyklingen gick bra och jag cyklade om några stycken. Eftersom jag frös en hel del på överkroppen så kommer jag att ta på mig en tröja nästa gång har jag bestämt mig för.  Jag kräktes lite under cyklingen vilket jag tror beror på att jag var kall.

Jag hade min Cresent racercykel vilket funkade bra, några hade riktigt snabba special cyklar för triathlon.

IMG_2828

Här kommer jag i full fart påväg in mot sista växlingen mot löpningen på 2,5 km.

FullSizeRender 4

Vilken ovanlig känsla att skifta från cykeln till löpningen. Mina ben kändes stumma och löpsteget väldigt annorlunda mot vad det brukar kännas. Jag kunde knappt lyfta benen och så fick jag kramp. Jag tappade tempot och blev omsprungen av de som jag cyklade ikapp. Det är helt klart att man får träna på att från cykeln och den träningen sedan springa. Jag har aldrig tränat på sådana övergångar tidigare men kommer att lägga in det momentet i träningen innan jag kör nästa gång.

FullSizeRender 3

Väl i mål kändes allt bra och jag var riktigt trött och utpumpad. Jag hade laddat upp med en bra frukost innan, jag kanske hade behövt lite magnesium under cyklingen. Annars kände jag att det räckte med energi hela loppet.

FullSizeRender 2

Jag tycker att supersprint är jätteroligt och jag kommer absolut att köra fler motionslopp av denna sorten igen. Man får ju lite av varje, simning, cykling och löpning vilket passar för mig.

Ung cyklist

Hej jag heter Nellie Månsson, 15 år i år och jag kommer från Kungälv. Jag tränar orientering med Göteborg-Majorna orienteringsklubb, rider och går på gym och kör spinning på Friskis och Svettis i Kungälv. Jag och några tjejer från min orienteringsklubb håller på med en tjejklassiker, och tjejvätternrundan är sista delen för mig att klara av tjejklassikern. Som en del av träningen inför tjejvätternrundan skall jag börja cykla med TeamKungälv och gå på olika spinningpass hade jag tänkt. Jag hade även tänkt köra löpning och styrketräning. Jag har testat flera olika idrottsgrenar sen jag var liten och började intressera mig för cykling i och med tjejklassikern, och jag ser verkligen fram emot att dela med mig av resan till målet i Motala. Jag Vloggar nu för Tjejvättern och den 18-20 maj är jag gäst instagrammare för Vätternrundan. När det gäller blogg så är jag inte helt ny men inte så erfaren heller.