Blogg

Hjulsjö –Ett stigtips genom sagolik skog

Ibland måste man bara älska sociala medier! Om det inte var för en kvälls slöskrollande bland bilder på Insta så hade jag inte fått uppleva Hjulsjös trolska skog och härliga stigar!

Fastnade för en bild i flödet av en svart mtb som låg på en stig i en mysig skog, bilden var taggad med Hjulsjö MTB. Kikade vidare på @xevda (Evas) flöde och googlade  snabbt upp stället. Låg inte allt för långt bort. Det skulle ta ca 2 timmar att köra och tiden hade jag ju. Eva och jag fick kontakt och hon rekommenderade verkligen att jag skulle åka dit och sa att jag inte fick missa Röd 1.

Hjulsjö MTB är en del av Bergslagen cycling som har riktigt bra ledmarkeringar och härliga stigar i olika svårighetsgrad och längd. Många av lederna går i liknande terräng som i Rörbäcksnäs och någon beskrev Hjulsjö som snäppet bättre. Lämnar det till er själva att avgöra om det stämmer.

Det var inga problem att hitta dit och på plats utanför motionscentret fanns det en bra informationstavla, cykeltvätt och toalett. Tror jag var ensam på stigarna denna dag, kan nog bero på att det var måndag och de flesta hade nog redan börjat jobba igen efter semestern. Hade verkligen prickat in en riktigt bra dag, ingen vind och strålande solsken.

Bestämde mig för att börja med Röd 1- Mullåsen. Vilken härlig stig, den var magisk! Den beskrivs som en av de finaste lederna i Bergslagen och jag förstå nu varför. Den bjöd inte på några svårare tekniska partier utan leden bjöd på snabba slingrande stigar genom en sagolik skog, upp på en en vacker och torr ås och vidare ner mot en sjö och tillbaka till motionscentret och kyrkan. Jag bara njöt!

Bestämde mig sedan för att ta svart 8, en kort tur som beskrevs som den nya konkurrenten till röd 1. Ställde mig in på att den skulle vara svårare än den var men den kändes relativt lättcyklad och det gick att hålla hög fart, verkligen super kul!

20170814_103432

Sen gav jag mig ut på deras teknikbana. Har aldrig cyklat på en sån förut och fick lite puls när jag flög över första kullen. 🙂 De här var både kul och nyttigt för mig så där cirkulerade jag varv efter varv.

Det stod på hemsidan att kaféet skulle vara öppet hela sommaren så jag åkte hemifrån utan både mat och kaffe. Hmm det skulle jag inte gjort, sommaren var tydligen över! Ghaaa… kaffesug delux! Försökte dämpa det så gott det gick med bars och fruk som jag som tur var hade tryckt ner i väskan innan jag åkte. La mig ner i gräset en stund och vilade inför ännu ett åk. När jag väl åkt hit ville jag maxa dagen.

När jag återfått lite krafter bestämde jag mig för att köra röd 1 igen istället för att testa någon ny. Tycker alltid det är roligare när jag kört en slinga några gånger. Verkligen inget undantag denna gång, riktigt härlig cykling. Jag kände att jag kunde trycka på mer och jag kände mig tryggare i de utförsåk som fanns. Fart är kul men eftersom jag var själv tog jag det ändå det ganska safe. Nästa gång ska jag absolut se till att ha med mig sällskap men de blev ett litet äventyr att åka iväg själv.

d45e56de460f2d2cb72cc2975ea0cc7f

Fick mig också en skön seger när jag lyckades ta backen som jag fick kliva av i under första varvet, yes!:) Det handlar om inställning, förta gången sa jag till mig själv att jag inte kommer att orka och vad hände, jo jag orkade inte. Varv två, hade jag ett helt annat jävlarenamma. Jämförde senare min puls under de två rundorna och det är tydligt att jag mår bra av en ordentlig uppvärmning. Ska komma ihåg det när jag ska köra kortare lopp framöver.

ecfbc3ad8de7d35f2d064f897c3e406a

Tog mig ett skönt svalkande dopp

Jag rekommenderar varmt en utflykt med hojen till bergslagen. Hjulsjö MTB bjuder på något för alla, stigar genom en sagolik skog med många ställen att stanna till på och njuta av den vackra naturen.

Tack Eva för tipset! 🙂

Ha de gott och cykla säkert!

// Madde

Läs mer på:  hjulsjo.se/mtb och bergslagencycling.com

 

FRILUFTSCYKLISTEN

Hej, jag heter Madelene Burgström och jag är lite tokig i det här med cykling, både landsväg och mtb.

Jobbar med HR- och ledarskaps frågor på Sveriges viktigaste företag. Jobbet tar en väldigt stor del av min tid men försöker balansera allt så att jag har tid och kraft att göra allt annat jag vill och tycker är viktigt i livet.

Familj, vänner, upplevelser och inte minst vila och återhämtning. Lever ett aktivt liv och gillar att prova och uppleva nya saker, gärna i skog och mark.

Jag hoppas jag kan inspirera någon att utmana sig själv och prova nya saker.

Jag behöver ha målgångar att passera för att se fram emot för att känna motivation i min träning. Vilka målgångar ska vara målet för året 2018? Vätternrundan Sub9 är helt klart det stora målet för året!