Blogg

Förberedelserna har börjat

Nu är det inte många dagar kvar innan cykelfesten i Motala drar igång, är nog så fysiskt redo jag kan bli men än finns det många små praktiska saker som jag ”måste” fixa innan jag ställer mig i startfållan.

Halvvättern är om några dagar och till de loppet känner jag mig helt förberedd inför. Packlista är skriven och klar för en helg i Motala.  Men inför Vätternrundan nästa fredag börjar pirret infinna sig. Känns nästan mer nervöst/spänt inför årets lopp än det gjorde på premiärturen 2014. Kanske beror det på att jag nu faktiskt vet vad det kommer att innebära att cykla 300km, något jag inte gjorde sist.

Vare sig det är i jobbet eller privat så brukar jag mentalt förbereda mig inför alla stora utmaningar genom att sätta upp delmål.  Att tänka att jag ska trampa i 300km känns övermäktigt för mig när jag väl sitter på cykeln och skulle jag ha svårt att hålla fokus genom att tänka ” jaha 29…28…15mil kvar”. Jag delar upp mina lopp, jag cyklar till varje depå. Många med mig delar upp loppet mentalt på detta sätt och för mig funkar det. På Vätternrundan får jag 9 delmål på resan runt sjön innan målgång och vid varje depå klappar jag mig själv på axeln och sätter sikte på nästa.

Dessa små laminerade kort sätter jag på ramväskan för att som hjälp under loppet. De ger mig en överblick vars jag är i de stora hela och hur långt det är till nästa delmål/depå.

Mentala färdkort

Jag har inte samma behov under halvvättern men har ändå en liten karta så jag kan fokusera på delmålen på samma sätt.

prepp hv (3)

Lycka till med era förberedelser!

Vi ses i Motala 🙂

FRILUFTSCYKLISTEN

Hej, jag heter Madelene Burgström och jag är lite tokig i det här med cykling, både landsväg och mtb.

Jobbar med HR- och ledarskaps frågor på Sveriges viktigaste företag. Jobbet tar en väldigt stor del av min tid men försöker balansera allt så att jag har tid och kraft att göra allt annat jag vill och tycker är viktigt i livet.

Familj, vänner, upplevelser och inte minst vila och återhämtning. Lever ett aktivt liv och gillar att prova och uppleva nya saker, gärna i skog och mark.

Jag hoppas jag kan inspirera någon att utmana sig själv och prova nya saker.

Jag behöver ha målgångar att passera för att se fram emot för att känna motivation i min träning. Vilka målgångar ska vara målet för året 2018? Vätternrundan Sub9 är helt klart det stora målet för året!