Blogg

En svensk klassiker

img_2237

LIDINGÖLOPPET
Förra helgen var jag ner till Lidingö och fullgjorde en svensk klassiker. Det har varit en spännande säsong och jag har lärt mig mycket av mina upptåg. Den största lärdomen jag tar till mig är att jag kan om jag vill. Och när jag inte kan så finns det något som kallas pannben, och det har jag mycket utav.
Hade jag lagt ner mer tid på träning så skulle jag nog kunnat prestera bättre men det viktigaste detta år var inte att sätta bra tider utan att ta mig igenom loppen, från start till mål.
Dåliga knän som i sommar visade sig vara löparknä har nu fått mig och inse att jag måste vara mer rädd om mig själv.
Under loppet höll jag ihop i 16 km utan större bekymmer, sen la mitt knä av och sista milen var det i princip omöjligt att springa, i nedförsbackarna fick jag backa. Men jag tog mig i mål och trots att jag aldrig varit en löpare så var Lidingöloppet ett otroligt roligt lopp som jag vill göra igen!

2

Hösten är kommen och sen jag började med landsvägscykling så finns det nog ingen cykelperiod jag älskar mer än just hösten.
Att få klä sig rätt och sticka ut en lördagmorgon i den friska luften på den halvfuktiga asfalten, känna tystheten runtomkring sig och se höstlöven lägga sig som ett vackert färgglatt täcke över våran fina natur är svårt att toppa.

Till er som själva funderar på en svensk klassiker så har jag bara en sak att säga, gör det!
Finns nog ingen roligare och mer omväxlande utmaning både fysiskt och psykiskt. Man får träffa mycket nytt folk och även om jag gjorde det mesta på egen hand så kändes det som att jag ändå hade folk med mig, tack sociala medier.
Jag har under denna säsong funnit många nya vänner, lärt mig otroligt mycket om mig själv och min kropp. Främst vart mina svaga punkter sitter och som jag i vinter kommer att arbeta med.

Nu vet jag iallafall att jag klarar en svensk klassiker och jag kommer vilja utföra den igen. Och den gången kommer jag vara mer förberedd för varje moment och utmaningen då kommer sitta i att vara så pass förberedd att inte känna några smärtor förrän efter loppen 🙂

Men den tid som är kvar av denna höst kommer bestå i att njuta av vädret och bara ta mig ut och cykla…

Norrlänningen

MTB-vätterns vloggare 2016 och en inbiten cyklist, både på landsväg och MTB. I denna blogg kommer jag dela med mig av mina äventyr och mig själv